Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Kotimaa

Aino ja Leo olivat vuoden 2017 suosikkinimet

Suosituin ruotsinkielisten tyttöjen ensimmäinen etunimi oli Ellen, poikien William.
LEHTIKUVA/EMMI KORHONEN
Nimen sai viime vuonna 25 485 tyttöä ja 26 535 poikaa.

Aino ja Leo ovat vuonna 2017 syntyneiden lasten suosituimmat etunimet, kertoo Väestörekisterikeskus. Ainon sai ensimmäiseksi nimekseen 319 tyttöä ja Leo annettiin etunimeksi 414 pojalle.

Ainon jälkeen suosituimmat tyttöjen ensimmäiset etunimet olivat viime vuonna Eevi, Emma, Sofia ja Aada. Pojille useimmin annetut etunimet Leon jälkeen olivat Elias, Eino, Väinö ja Onni.

Ruotsinkielisten tyttöjen suosituin ensimmäinen etunimi oli Ellen. Poikien nimistä suosituin oli William. Ellenin sai nimekseen 29 tyttöä ja Williamin 39 poikaa.

Ellenin jälkeen suosituimmat tyttöjen etunimet olivat Saga, Emma, Linnéa ja Wilma. Pojille annettiin Williamin jälkeen ensimmäiseksi etunimeksi useimmin Emil, Liam, Edvin tai Elliot.

Tiedot viime vuoden suosituimmista nimistä perustuvat 52 020 viime vuonna syntyneen lapsen tietoihin, jotka olivat saaneet nimen 15. maaliskuuta 2018 mennessä.

Nimen sai 25 485 tyttöä ja 26 535 poikaa. Suomenkielisiä heistä oli 43 189 ja ruotsinkielisiä 3 295.

Lue lisää

Viime vuonna suosituimmat nimet olivat Leo ja Aino

Terhi ei toimi ulkomailla eikä se haittaa – brittien kauhea nimitapa aiheutti kuitenkin kulttuurishokin

Arvaa kuka: Pystytkö päättelemään henkilön etunimen tämän oman kuvauksen perusteella?

”Ihmiset todellakin ovat nimensä näköisiä" – etunimi voi vaikuttaa jopa hiustyyliisi, sukunimen valinta kertoo perheen arvoista