Kotimaa

Metsähallitus tarkastaa kaikki 35 riippusiltaansa

Kotimaa 06.07.2018

Riippusillan kannatinvaijeri petti sunnuntaina Repoveden kansallispuistossa.


Tarkastusohjelmassa analysoidaan kaikkien Metsähallituksen siltojen turvallisuus. LEHTIKUVA / Roni Rekomaa

Metsähallitus kertoo tarkastavansa kaikki riippusiltansa elokuun loppuun mennessä. Tarkastuksissa arvioidaan, onko siltojen rakenteissa vaaraa aiheuttavia vikoja tai puutteita. Jos niitä ilmenee, silta pannaan käyttökieltoon odottamaan korjausta, Metsähallitus kertoo.

Tarkastusohjelmassa analysoidaan ensin kaikkien siltojen turvallisuus. Sen jälkeen tarkemmat tarkastukset aloitetaan pisimmistä, korkeimmista, iältään vanhimmista ja eniten käytetyistä riippusilloista.

Tarkastuksissa arvioidaan, onko siltojen rakenteissa vaaraa aiheuttavia vikoja tai puutteita. Jos niitä ilmenee, silta pannaan käyttökieltoon odottamaan korjausta. Asiasta tiedotetaan Metsähallituksen verkkopalveluissa, sillan molemmissa päissä ja reitin lähtöpisteissä.

Tarkastuksissa varmistetaan myös muun muassa se, että siltojen ohjekilvet ovat näkyvät ja ymmärrettävät myös ulkomaisille retkeilijöille.

Metsähallituksen hallinnassa olevia riippusiltoja on 35.

Repoveden kansallispuistossa Lapinsalmea ylittävän riippusillan kannatinvaijeri petti sunnuntaina. Kukaan ei loukkaantunut tilanteessa. Rikkoutumisen syitä selvittämään tilataan ulkopuolinen asiantuntija.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT