Kotimaa

Levin Hullun Poron omistajaa vastaan nostettiin ympäristörikossyyte

Asiassa on kyse jätteen polttamisesta ja hautaamisesta lainvastaisesti Kittilän Könkään kylällä sijaitsevalla tilalla.
Palosaari ja toinen syytetty ovat molemmat kiistäneet syyllistyneensä rikokseen. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto

Kittilässä Levillä toimivan Hullu Poro -yrityksen omistajaa Päivikki Palosaarta vastaan on nostettu syyte ympäristön turmelemisesta, kertoo kihlakunnansyyttäjä Ritva Pelttari STT:lle.

Palosaaren lisäksi syytteessä on toinen yrityksessä vastuuasemassa toimiva henkilö. Molemmat ovat kiistäneet syyllistyneensä rikokseen.

Asiassa on kyse jätteen polttamisesta ja hautaamisesta lainvastaisesti Kittilän Könkään kylällä sijaitsevalla tilalla, poliisi kertoi aiemmin. Palosaarta ja toista henkilöä syytetään heidän vastuuasemansa vuoksi, syyttäjä Pelttari kertoo. Hullu Poro on Levin matkailukeskuksessa sijaitseva matkailualan yritys, joka pyörittää hotelli- ja ravintolatoimintaa. Jätteet ovat syyttäjän mukaan peräisin yrityksen toiminnasta.

Epäiltynä oli lisäksi kolme muuta ihmistä, mutta heidän osaltaan tehtiin syyttämättäjättämispäätökset.

Ympäristön turmelemisesta voi saada sakkoa tai enintään kaksi vuotta vankeutta. Ympäristörikosten motiivina on melkein aina taloudellisen edun tavoittelu. Pelttari ei kuitenkaan tässä vaiheessa kerro, minkä suuruisen taloudellisen edun tavoittelusta on ollut kyse.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tutkinnanjohtaja: Levillä palaneen lomamökin lattialämmitys asennettiin väärin ja palohälyttimiä olisi tarvittu enemmän – kolme lasta kuoli savuun, yksi pelastui

Lapin käräjäoikeus hylkäsi kaikki syytteet Kittilän kuntapolitiikkaan liittyvässä oikeudenkäynnissä

Kittilä maksaa 140 000 euron korvaukset laittomasti irtisanotulle kunnanjohtajalle