Kotimaa

Paalivarasto tuhoutui Salossa – lehmät evakuoitiin viereisestä rakennuksesta

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen mukaan palanut rakennus oli täynnä heinäpaaleja.
Simo Päivärinta
Kookas noin 500 neliön maatilarakennus tuhoutui tulipalossa täysin.

Salon Kiikalassa roihusi maanantai-iltana iso maatilan tuotantorakennus, mikä nostatti runsaasti savua taivaalle. Pelastuslaitos sai rakennuspalon hallintaan, mutta rakennus ja sisällä säilytetyt heinäpaalit tuhoutuivat palossa.

Hälytys Kiikalan Rekijoentielle tuli maanantai-iltapäivällä kello 16 jälkeen. Palo on saatu rajattua eikä leviämisvaaraa enää ole.

"Tällä hetkellä palo on meidän hallinnassa. Jälkisammutus jatkuu hyvin pitkälle, sillä heinäpaalit kytevät pitkään", pelastuspäällikkö Juha Virto kertoo.

Vieressä sijaitsevasta 80–100 naudan navetasta evakuoitiin karjaa varotoimenpiteenä.

"Kun palo alkoi, lehmät ohjattiin navetasta laitumelle ja osa siirtyi itsekin, mutta sonnit jätettiin navettaan. Mikäli tilanne olisi pahentunut, olisi sonnitkin pitänyt siirtää ulos rakennuksesta."

Tulipalo ei ole aiheuttanut henkilö- tai eläinvahinkoja. Liikenteelle tulipalosta on kuitenkin ollut haittaa, minkä johdosta paikalle järjestettiin liikenteenohjaus.

Paikalla oli 18 pelastuslaitoksen sammutusyksikköä. Syttymissyy ei ole vielä selvillä. Pelastuslaitos jatkaa jälkisammutustöitä pitkälle yöhön.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tablettitietokone aiheutti Kuopion autopalon – kaksi leikki-ikäistä lasta loukkaantui vakavasti

Kaksi lasta loukkaantui vakavasti autopalossa Kuopiossa

Hakekasa tulessa Nurmeksessa illalla – ei uhannut sahan lämpövoimalaa