Kotimaa

Poliisiylijohtaja Lapin Kansassa: Enontekiö ei välttämättä ole saamassa omaa poliisipartiota

Kotimaa 31.08.2018

Kolehmainen lupaa, että budjettiin päätetyllä lisämäärärahalla pystytään kuitenkin parantamaan poliisin toimintavastetta ainakin Lapissa.


Kari Salonen
Poliisiylijohtaja Kolehmainen toteaa Lapin Kansan haastattelussa, että hän suuntaisi rahat sinne, missä niitä tarvitaan kipeimmin.

Lapin Kansan haastattelema poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen ei lupaa ainakaan vielä Enontekiölle ja Utsjoelle omaa poliisia, vaikka rahaa budjetista onkin tulossa poliisille lisärahoitusta.

Hallitus päätti budjettiesityksessään suunnata poliisitoimintaan 3,3 miljoonan euron lisärahoituksen. Tuo raha on päätetty kohdistaa harvaan asutuille alueille. Poliisiylijohtaja Kolehmainen toteaa Lapin Kansan haastattelussa, että hän suuntaisi rahat sinne, missä niitä tarvitaan kipeimmin.

Alueita, joilla poliisin tulo hälytyspaikalle voi kestää pitkään, on Kolehmaisen mukaan esimerkiksi Lapissa, Itä-Suomessa ja Kainuussa. Hän lupaa Lapin Kansan haastattelussa, että lisämäärärahalla pystytään parantamaan poliisin toimintavastetta ainakin Lapissa.

Lapin Kansa: Poliisiylijohtaja ei lupaa ainakaan vielä Enontekiölle ja Utsjoelle omaa poliisia, vaikka rahaa ropisikin kassaan

Lue lisää:

Poliisin lisämääräraha nosti toiveita Enontekiön oman poliisipartion paluusta: "Erittäin tervetullut uutinen"

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT