Kotimaa

Liikenne- ja viestintäministeriön strategiajohtaja: Poliitikot joutuvat pohtimaan, takaako valtio pääsyn kauppaan ja terveyskeskukseen jokaiselle suomalaiselle

Strategiajohtajan mielestä koko Suomen viestintäverkot eivät vielä ole riittävän kattavia, jotta palvelujen käyttäminen ja liiketoiminnan harjoittaminen olisi sujuvaa.
Kimmo Haimi
”Viestintäverkot rakennetaan jatkossakin pääosin markkinaehtoisesti, mutta vertauskuvallisesti viimeinen metri voi jäädä valtion tuen varaan. Vähimmäispalvelutaso on julkisen vallan tehtävä eli miten kännykän pitää kuulua ja mikä on vähimmäisnettiyhteys”, liikenne- ja viestintäministeriön strategiajohtaja Taina Pieski toteaa.

Seuraavalla hallituskaudella poliitikot joutuvat pohtimaan, mikä olisi liikenteen vähimmäispalvelu kaikille suomalaisille. Näin uskoo liikenne- ja viestintäministeriön strategiajohtaja Taina Pieski.

”Se ei ehkä ole sitä, että kolme bussivuoroa menee tiettyyn paikkaan päivässä. Se voi olla esimerkiksi sitä, että taataan jokaiselle ihmisille mahdollisuudet päästä tiettyjen peruspalveluiden lähelle esimerkiksi kauppaan ja terveyskeskukseen”, Pieski sanoo.

Hänen mukaansa koko Suomen viestintäverkot eivät vielä ole riittävän kattavia, jotta palvelujen käyttäminen ja liiketoiminnan harjoittaminen olisi sujuvaa.

”Viestintäverkot rakennetaan jatkossakin pääosin markkinaehtoisesti, mutta vertauskuvallisesti viimeinen metri voi jäädä valtion tuen varaan. Vähimmäispalvelutaso on julkisen vallan tehtävä eli miten kännykän pitää kuulua ja mikä on vähimmäisnettiyhteys”, Pieski täsmentää.

Hän esitteli liikenne- ja viestintäministeriön virkamiesten visioita tulevalle hallituskaudelle keskiviikkona Tampereella järjestettävässä Väylät & Liikenne -tapahtumassa.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) korosti tapahtuman avajaispuheessa toimivan väyläverkoston merkitystä, elinkeinoelämän menestyksen ja kansalaisten hyvinvoinnin yhteyttä.

”Liikenne- ja viestintäverkot ovat yhteiskunnan verisuonisto. Kasvua ja uusia työpaikkoja syntyy sinne missä yhteydet lähelle ja kauas toimivat ongelmitta”, Lintilä sanoi.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kirstunvartija

Mika Lintilä ei ole lähdössä keskustan puheenjohtajakisaan

Keskustan odotetut ministerinimet selvillä: Jari Leppä jatkaa maa- ja metsätalousministerinä ja Mika Lintilä valittiin kirstunvartijaksi