Kotimaa

Vuoden Maaseutukasvoksi valittiin REKO-ringin Suomeen perustanut Thomas Snellman

Vuoden Maaseutukasvo -palkinto jaettiin sunnuntaina Savonlinnassa järjestetyssä paikalliskehittäjien Lokaali-juhlassa.
Suomen Kylät ry
"Olen saanut lukuisia palkintoja, joista olen kiitollinen, mutta paras palaute on tullut maaseudun tuottajilta. Muutaman kerran tuottaja on ottanut minuun yhteyttä ja sanonut, että ennen REKO:a hänellä ei ollut tulevaisuutta, mutta nyt on. Silloin tuntuu, että työllä on merkitystä, kun se on saanut jonkun jatkamaan toimintaansa", Vuoden Maaseutukasvona palkittu Thomas Snellman sanoi kiitospuheessaan.

Vuoden Maaseutukasvoksi on valittu REKO-lähiruokaringin Suomeen perustanut Thomas Snellman.

Valinnan perusteluissa todetaan, että Pohjanmaalla Pedersöressä asuva Snellman on tehnyt ennakkoluulotonta työtä maaseudun kehittämiseksi ja samalla lisännyt elämäntavan myönteistä julkisuutta.

Vuoden Maaseutukasvo -palkinto jaettiin sunnuntaina Savonlinnassa järjestetyssä paikalliskehittäjien Lokaali-juhlassa.

"Olen saanut lukuisia palkintoja, joista olen kiitollinen, mutta paras palaute on tullut maaseudun tuottajilta. Muutaman kerran tuottaja on ottanut minuun yhteyttä ja sanonut, että ennen REKO:a hänellä ei ollut tulevaisuutta, mutta nyt on. Silloin tuntuu, että työllä on merkitystä, kun se on saanut jonkun jatkamaan toimintaansa", Snellman sanoi kiitospuheessaan.

Snellman tutustui REKO-ringin ideaan Ranskassa, josta palattuaan hän perusti ensimmäiset ringit Pietarsaareen ja Vaasaan vuonna 2013. Vuonna 2015 toiminta lähti kasvuun ja laajeni ympäri Suomen.

REKO-lähiruokaringin ideana on lisätä lähiruoan käyttöä niin, että kuluttajat voivat ostaa ruokaa suoraan tuottajilta.

Suomen Kylät ry on valinnut Vuoden Maaseutukasvon vuodesta 2012 alkaen. Tunnustuksen ovat aiemmin saaneet muun muassa tohtori Ilkka Herlin, professori Hannu Katajamäki ja kirjailija Kirsti Manninen. Maaseutukasvoksi nimetään julkisuuden henkilö, joka on toiminnallaan tehnyt maaseutua positiivisella tavalla tunnetuksi.

Lue lisää

Vihreät laajenevat uusiin kuntiin: "Kuulun varmasti eniten julkisuutta saaneiden ehdokkaiden joukkoon"

Suomen vanhimman Reko-renkaan myynti kolminkertaistui saman tien koronan iskiessä

Hankinnat edistämään luomua, ministeri Leppä!

Thomas Snellmanista piti tulla lääkäri, mutta sitten suunnitelmat muuttuivat – Reko-rinkien isästä tuli maailmaa kiertävä luomutilallinen