Kotimaa

Syyttäjä vaatii voimannoston ex-maailmanmestarille sakkoja SPR:ää vastaan julkaistusta vihamielisestä viestistä

Kotimaa 11.09.2018

Syytteen mukaan SPR:ssä ryhdyttiin konkreettisiin varotoimiin Ano Turtiaisen kirjoituksen sekä samoihin aikoihin julkaistujen vastaavanlaisten kirjoitusten takia.


Jarkko Sirkiä
Ex-maailmanmestari nimesi Facebook-kirjoituksessa SPR:n pahimmaksi viholliseksi.

Syyttäjä vaatii voimannoston ex-maailmanmestarille sakkoja Suomen Punaista Ristiä vastaan julkaistusta vihamielisestä viestistä.

Ex-maailmanmestari ja voimailualan yrittäjä Ano Turtiainen kirjoitti joulukuussa 2015 Facebookiin julkisen kirjoituksen, jossa hän kehui vastaanottokeskuksia vastaan tehtyjä hyökkäyksiä. Kirjoituksessa hän pohti, olisiko niitä syytä laajentaa vihollisen pääpaikkoihin.

"Poliisin kädet ovat poliittisesti sidotut, joten kansan täytyy toimia itse. Tehdyt toimet ovat median kautta tavoittaneet hyvin kansalaiset ja jokainen tietää mistä tässä on ollut kyse. Onko nyt aika laajentaa toimia vihollisen pääpaikkoihin, joista sen toimia johdetaan. Tästä jakamastani artikkelista selviää pahin vihollisemme (SPR) joka hurraa yksittäisen kansalaisen pelolle", Turtiainen kirjoitti.

Turtiaista syytetään julkisesta kehottamisesta rikokseen. Syytteen mukaan SPR:ssä ryhdyttiin konkreettisiin varotoimiin Turtiaisen kirjoituksen sekä samoihin aikoihin julkaistujen vastaavanlaisten kirjoitusten takia. SPR muun muassa nosti turvallisuustasoa järjestön vastaanottotoimintaan liittyvissä yksiköissä, syyttäjä toteaa.

Turtiainen on myöntänyt kirjoittaneensa tekstin, mutta kiistää, että sen olisi ollut tarkoitus kehottaa tai houkutella ketään rikokseen.

Käräjäoikeudelle toimittamassaan kirjallisessa vastauksessa Turtiainen sanoo, että hänen tekstinsä on mediassa irroitettu asiayhteydestä ja ymmärretty väärin. Turtiaisen mukaan hänen tarkoituksenaan oli saada aikaan asiallista keskustelua siitä, miten SPR:ssä suhtaudutaan suomalaisten hätään.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT