Kotimaa

Kärsämäen kunta hyllyttää rehtorin, joka vähätteli seksuaalista häirintää Ylen MOT:ssa

Rehtori vertasi häirintää kouluruokaan: "Asialle voidaan tehdä tiettyyn rajaan saakka jotakin. Loppu pitää vain kestää."

Frosteruksen koulun rehtori siirretään syrjään tehtävästään kunnes Kärsämäen kunnan johto on päättänyt, voiko hän jatkaa rehtorina, kertoo kunnanjohtaja Esa Jussila STT:lle.

Hyllytyspäätös johtuu rehtorin kommenteista Ylen MOT:ssa. Rehtori vähättelee vastauksessaan MOT:lle seksuaalista häirintää, jota hänen johtamassaan koulussa ilmenee THL:n kyselyn perusteella.

"Onko kouluruoka hyvää tai pahaa? Asialle voidaan tehdä tiettyyn rajaan saakka jotakin. Loppu pitää vain kestää. Ei sillä, että hyväksyisin seksuaalista häirintää, mutta sellaista se nyt vaan on", rehtori kommentoi Ylelle.

Kunnanjohtaja sanoo, että kunta irtisanoutuu rehtori Tuomo Pesosen lausunnoista seksuaalisen häirinnän sietämisestä ja hyväksymisestä.

MOT:n juttu julkaistiin netissä puolilta päivin, ja pohjoispohjanmaalainen Kärsämäen kunta teki päätöksen hyllyttämisestä iltapäivällä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Sari Essayah: Seksuaalirikosten taustalla on "kulttuurin ja uskonnon värittämä vääristynyt naiskuva, jossa naisen 'kunnia' on isänsä, veljensä tai puolisonsa kontrollin alla"

Luovutetaan seuraavalle eduskunnalle: Kansalaisaloite raiskauksen määritelmän muuttamisesta sai 50 000 kannattajaa

Naisten intti voi olla rankka: Yli puolta kiusataan, yli neljännestä häiritään seksuaalisesti