Kotimaa

"Nyt on pakko antaa vaan palaa" – Salon Halikossa on palavan kynttilätehtaan varasto saatiin säilymään, mutta tuotantotiloja ei voida sammuttaa vedellä

Kotimaa 14.09.2018

Terveydelle vaarallisen savun vuoksi annettu vaaratiedote on purettu ja ihmiset voivat palata koteihinsa.


Pelastuslaitoksen mukaan tulipalossa on tuhoutunut noin 5 000 neliötä tuotanto- ja toimistotilaa. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Salon Halikossa ilmiliekeissä roihunneen Kynttilä-Tuotteen tehtaalla on aloitettu jälkisammutus, kertoo pelastuslaitos. Terveydelle vaarallisen savun vuoksi annettu vaaratiedote on purettu ja ihmiset voivat palata koteihinsa.

"Kyllä täällä savua vielä nousee, mutta savunmuodostus ei ole enää siinä mittaluokassa kuin se oli aamukuuden aikaan. Jos savu käy nenään ja silmiä kirvelee, täytyy savua väistää. Jos savua tulee kotiin, niin ovet, ikkunat ja ilmanvaihto kiinni, eipä siinä sen kummempaa ole", sanoi päivystävä päällikkö Mika Kontio puoli yhdentoista aikaan.

Pelastuslaitoksen mukaan tulipalossa tuhoutui noin 5 000 neliötä tuotanto- ja toimistotilaa.

"Mielestäni paras juttu tässä on se, että kynttilätuotteita täynnä oleva noin 4 000 neliön varastotila saatiin säilymään."

Tuotantotiloissa on ollut 200 tonnia parafiinia, mikä on vaikeuttanut sammutustöitä. Öljypalon tavoin parafiinia ei voi sammuttaa vedellä, koska palo vain yltyisi siitä.

Kontio on päättänyt, että tuotantopuolen annetaan palaa kokonaan.

"Savunmuodostuksesta huolimatta päädyin siihen ratkaisuun, että poltetaan tuotantopuoli ennemmin hallitusti kuin tarjotaan sinne sammutusaineita tai vettä. Parafiini on öljyä, ja jos tarjoamme sinne kauhean paljon vettä, on sitä sitten Halikonlahdessa ja jätevedenpuhdistamolla. Sen jälkeen olemme aiheuttaneet ympäristövahingon", Kontio kertoo.

"On ammatillisesti kamala tunne sanoa, että poltetaan pois, mutta nyt on pakko antaa vaan palaa."

Tehtaassa ei ollut yön aikana henkilökuntaa, eikä palossa ole tullut henkilövahinkoja. Palon syttymissyystä ei ole vielä tietoa.

Pelastuslaitos sai ilmoituksen Kailinniituntien palosta aamulla kello 4.20.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT