Kotimaa

Aktivistit ja brittitoimittaja tunkeutuivat turkistarhoille Pohjanmaalla – kasvattajat tekivät rikosilmoitukset

Suomen Turkiseläinten Kasvattajain liiton Pro Furin mukaan iskut tehtiin lokakuun 1. ja 2. päivä.
Kimmo Haimi
Toinen iskuista tehtiin pohjalaiselle tilalle, jolla on yli 12 000 minkkiä. Kuvan minkki ei liity tapaukseen.

Kahdella turkistarhalla on käyty luvatta lokakuun 1. ja 2. päivä, tiedottaa Suomen Turkiseläinten Kasvattajain liitto Pro Fur. Liiton mukaan tunkeutujien joukossa oli brittiläinen toimittaja.

Toinen iskuista tehtiin pohjalaiselle tilalle, jolla on yli 12 000 minkkiä. Toinen tila sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla ja se tarhaa noin 2 000 kettua ja suomensupia.

Pro Fur muistuttaa, että luvattomat vierailijat voivat tuoda tarhalle eläintauteja ja aiheuttavat eläimille stressiä ja häiriökäyttäytymistä.

Läänineläinlääkäri kävi eteläpohjalaisen tilan toisella varjotaloalueella tunkeutumispäivänä 2.10. ja kunnaneläinlääkäri kävi pohjalaisella tilalla 5.10. erillispyynnöstä tunkeutumiseen liittyen. Tiloilla ei havaittu huomautettavaa.

Kasvattajat ovat tehneet tunkeutumisista rikosilmoitukset poliisille.

Pro Furin tiedotteen mukaan tunkeutujat kertoivat nähneensä toisella tilalla 4 kuollutta minkkiä ja joitain eläimiä, joilla oli haavoja. Lisäksi he kertoivat nähneensä muutamien minkkien välistä kannibalismia ja puremista. Toisella tarhalla aktivistit kertovat nähneensä suuria kettuja. Joillain niistä oli haavoja tai esimerkiksi silmä- tai jalkaoireita.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suomen turkistarhat esillä Italian televisiossa – Toimittajat vierailivat salaa kahdella turkistarhalla

Eläinaktivismia verorahoilla

Rauha myös elinkeinolle