Kotimaa

Mikko Kärnä pettyi Lapin poliisirahoitukseen: "Syrjäseutujen turvallisuuspalveluiden alasajo vain jatkuu"

Kotimaa 21.11.2018

Kärnä pitää puolen miljoonan euron lisärahoitusta riittämättömänä.


Jarkko Sirkiä
Mikko Kärnä huomauttaa, että rahoitukselle on toki tarvetta muuallakin, mutta kyseisellä lisärahoituksella piti turvata esimerkiksi Enontekiön poliisipalvelut. Näin ei kuitenkaan toiveista huolimatta käynyt.

Keskustapoliitikko, entinen kansanedustaja ja Enontekiön entinen kunnanjohtaja Mikko Kärnä arvostelee voimakkaasti sisäministeriön päätöstä osoittaa puoli miljoonaa euroa Lapin poliisipalveluiden turvaamiseen. Puolella miljoonalla eurolla Lappiin perustetaan yhdeksän määräaikaista poliisivirkaa. Kärnä pitää summaa riittämättömänä.

"Budjetissa esitetään 3,3 miljoonaa euroa harvaan asuttujen alueiden poliisipalveluiden turvaamiseen ja on käsittämätöntä, että ainoastaan 15 prosenttia tästä tulee Lappiin, vaikka kärsimme täällä valtakunnan vakavimmasta turvallisuusvajeesta", Kärnä toteaa tiedotteessa.

Kärnä huomauttaa, että rahoitukselle on toki tarvetta muuallakin, mutta kyseisellä lisärahoituksella piti turvata esimerkiksi Enontekiön poliisipalvelut. Näin ei kuitenkaan toiveista huolimatta käynyt.

Ex-kansanedustajan mielestä poliisista vastaava kokoomusministeri Kai Mykkänen on pettänyt Lapin maakunnan, kun hän ei ole ohjannut poliittisesti budjettivarojen käyttöä.

"Keskittäminen voitti. Nyt loukataan lappilaisten perustuslaillisia oikeuksia. Mykkäsen aikana syrjäseutujen turvallisuuspalveluiden alasajo vain jatkuu.", Kärnä jyrähtää.

Lue lisää:

Yle: Lappiin tulossa yhdeksän määräaikaista poliisia – Enontekiö jää ilman

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT