Kotimaa

Mikko Kärnä pettyi Lapin poliisirahoitukseen: "Syrjäseutujen turvallisuuspalveluiden alasajo vain jatkuu"

Kärnä pitää puolen miljoonan euron lisärahoitusta riittämättömänä.
Jarkko Sirkiä
Mikko Kärnä huomauttaa, että rahoitukselle on toki tarvetta muuallakin, mutta kyseisellä lisärahoituksella piti turvata esimerkiksi Enontekiön poliisipalvelut. Näin ei kuitenkaan toiveista huolimatta käynyt.

Keskustapoliitikko, entinen kansanedustaja ja Enontekiön entinen kunnanjohtaja Mikko Kärnä arvostelee voimakkaasti sisäministeriön päätöstä osoittaa puoli miljoonaa euroa Lapin poliisipalveluiden turvaamiseen. Puolella miljoonalla eurolla Lappiin perustetaan yhdeksän määräaikaista poliisivirkaa. Kärnä pitää summaa riittämättömänä.

"Budjetissa esitetään 3,3 miljoonaa euroa harvaan asuttujen alueiden poliisipalveluiden turvaamiseen ja on käsittämätöntä, että ainoastaan 15 prosenttia tästä tulee Lappiin, vaikka kärsimme täällä valtakunnan vakavimmasta turvallisuusvajeesta", Kärnä toteaa tiedotteessa.

Kärnä huomauttaa, että rahoitukselle on toki tarvetta muuallakin, mutta kyseisellä lisärahoituksella piti turvata esimerkiksi Enontekiön poliisipalvelut. Näin ei kuitenkaan toiveista huolimatta käynyt.

Ex-kansanedustajan mielestä poliisista vastaava kokoomusministeri Kai Mykkänen on pettänyt Lapin maakunnan, kun hän ei ole ohjannut poliittisesti budjettivarojen käyttöä.

"Keskittäminen voitti. Nyt loukataan lappilaisten perustuslaillisia oikeuksia. Mykkäsen aikana syrjäseutujen turvallisuuspalveluiden alasajo vain jatkuu.", Kärnä jyrähtää.

Lue lisää:

Yle: Lappiin tulossa yhdeksän määräaikaista poliisia – Enontekiö jää ilman

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kärnä vaatii Rinnettä käymään pelisääntökeskustelun vihreiden kanssa – "Enää ei ole ympäristöjärjestöjen ja ituhippien nuoleskelulle sijaa, vaan hallitus on koko Suomen hallitus"

Keskustan Mikko Kärnä närkästyi vihreiden ministerin sellutehdaspuheista: "Uutta hallitusta ei ole edes vielä nimitetty, kun tuleva ministeri jo päättää horjuttaa sitä"

Virroilta löytyneen pantasuden kuolemasta aloitettu esitutkinta – tutkitaan törkeänä metsästysrikoksena