Kotimaa

Vakuutusyhtiö vinkkaa: Näin estät lisävahingot myrskyn jäljiltä

Rakennuksiin ja toisiin puihin nojaavat puut voivat olla hyvin vaarallisia. Niiden raivaaminen kannattaa jättää ammattilaisten huoleksi.
Kimmo Haimi
Vakuutusyhtiö vinkkaa, että kaatuneiden puiden raivaaminen ja muut tarpeelliset työt lisävahinkojen estämiseksi on hyvä aloittaa mahdollisimman pian. Kuvituskuva.

Aapeli-myrskyn kaatamat puut ovat aiheuttaneet vahinkoja rakennuksille, sähkölinjoille ja autoille eri puolilla Suomea. Voimakas tuuli on myös irrottanut kattopeltejä ja kaatanut metsää. Vakuutusyhtiö LähiTapiola antaa tiedotteessaan neuvoja myrskyn aiheuttamien vahinkojen varalle ja lisävahinkojen estämiseksi.

Vakuutusyhtiö vinkkaa, että kaatuneiden puiden raivaaminen ja muut tarpeelliset työt lisävahinkojen estämiseksi on hyvä aloittaa mahdollisimman pian.

"Katolla liikkuessa ja puita raivatessa on tärkeintä huomioida oma ja muiden turvallisuus. Tärkeintä on toimia turvallisesti oman osaamisen rajoissa ja varustautua asianmukaisin turvavarustein. Pystyyn kaatuneet puut, jotka nojaavat rakennuksiin tai toisiin puihin, voivat olla hyvin vaarallisia. Niiden raivaaminen kannattaa jättää ammattilaisille", LähiTapiolan korvauspäällikkö Jussi Korpelainen neuvoo.

Vaurioituneet alueet kannattaa kuvata ennen raivaustöitä. Näissä kuvissa tulisi näkyä yleiskuva vakuutetusta omaisuudesta, sekä lähikuvia vaurioituneesta omaisuudesta.

Kun kuvat on otettu, rakennuksen suojaaminen on hyvä aloittaa mahdollisimman pian, jotta lisävahingoilta vältytään. Poista rakennuksen päälle kaatuneet, nojaavat tai kaatumisvaarassa olevat puut. Vakuutusyhtiö muistuttaa, että sähkölinjoille kaatuneita puita ei kannata yrittää raivata itse. Apua puunraivaukseen voi pyytää metsureilta tai pelastuslaitokselta.

Mikäli vesikatto on vaurioitunut, se tulee suojata esimerkiksi pressulla, jotta vesi ei pääse rakennuksen sisään.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Myrskytuulet puhaltavat Perämerellä, myös maa-alueilla paljon vahingontorjuntatehtäviä

Vetiset myrskypuuskat voivat aiheuttaa sähkökatkoja – etelään luvassa aurinkoinen ja lämmin päivä

Metsämuseo Luston uusi näyttelykausi avautuu - vuoden päänäyttely paljastaa myrskyn merkit