Kotimaa

Oulun kirkkoherrat ilmaisevat tukensa rikosten uhreille

Oulun kirkkoherrat muistuttavat yhteisessä kannanotossaan, että poliisin tehtävä on paitsi yhteiskuntarauhan turvaaminen myös rikosten tutkinta. Poliiseille on annettava työrauha ja heidän työtään on tuettava.

"Oulussa poliisin tietoon tulleiden nuorten ja lasten hyväksikäyttötapaukset ovat järkyttäneet meitä ja koko kaupunkia syvästi. Suru on yhteinen", Oulun kirkkoherrat toteavat yhteisessä kannanotossaan.

Kirkkoherrat ilmaisevat tukensa rikosten uhreille ja heidän läheisilleen.

"Lapsiin ja nuoriin kohdistuvat rikokset järkyttävät perusturvallisuutta, kasvurauhaa ja eheyttä. Siksi niiden torjumiseksi on tehtävä kaikki mahdollinen."

Kirkkoherrat muistuttavat, että poliisin tehtävä on paitsi yhteiskuntarauhan turvaaminen myös rikosten tutkinta. "Siihen on annettava työrauha ja sitä on tuettava."

"Tehtävämme on aina toimia rauhan ja yhteisymmärryksen rakentamiseksi, ei koston tai vastakkainasettelun lietsomiseksi. Tämä tarkoittaa myös sitä, ettemme aiheettomasti leimaa ketään syytöntä tapahtumien johdosta.

Oulun kirkoissa rukoillaan sunnuntaina kaikkien niiden puolesta, joita tapahtumat koskettavat ja järkyttävät. Samalla rukoillaan Oulun turvallisuuden ja yhteisen vastuunkantamisen puolesta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Oulussa useista alaikäisiin tyttöihin kohdistuneista seksuaalirikoksista epäilty mies vangittiin – uusi rikosepäily tammikuulta

Maahanmuutosta vaaliteema

Keskustan Kaikkonen kutsuu eduskuntaryhmät koolle seksuaalirikosepäilyjen vuoksi