Kotimaa

Soldiers of Odin -järjestön jäseniä marssi Oulussa – poliisin mukaan tunnelma pysynyt kuitenkin rauhallisena

Oulun poliisista kerrottiin STT:lle, että marssijat olivat ilmoittaneet poliisille kävelevänsä kaupungilla noin tunnin ajan. Mistään mielenilmauksen järjestämisestä ei oltu ilmoitettu poliisille.

Oulussa tunnelma on ollut rauhallinen huolimatta kaupunkia järkyttäneistä uusista seksuaalirikosepäilyistä, kerrottiin Oulun poliisista STT:lle lauantaina iltapäivällä.

Joitain jännitteitä asia on kuitenkin synnyttänyt. Poliisi seurasi lauantaina iltapäivällä, kun Oulun keskustassa sijaitsevassa kauppakeskus Valkeassa marssi joukko Soldiers of Odin -järjestön t-paitoihin pukeutuneita ihmisiä. Heitä oli paikalla noin 10–20.

Oulun poliisista kerrottiin STT:lle, että marssijat olivat ilmoittaneet poliisille kävelevänsä kaupungilla noin tunnin ajan. Mistään mielenilmauksen järjestämisestä ei oltu ilmoitettu poliisille.

Poliisin mukaan tunnelma on muuten ollut rauhallinen, eikä poliisille ole tietoon tullut esimerkiksi yhteenottoja.

Poliisi kertoi eilen, että Oulussa tutkitaan neljää uutta seksuaalirikosepäilyä. Epäiltyjen rikosten uhreina on alle 15-vuotiaita tyttöjä. Poliisi sanoi ottaneensa kiinni kolme ulkomaalaistaustaista miestä, joita epäillään rikoksista.

Oululainen Mia-Liisa kertoi STT:lle yrittäneensä pysyä rauhallisena uutisten keskellä. Hän halusi esiintyä jutussa pelkällä etunimellään. Uutiset ovat kuitenkin saaneet Mia-Liisan miettimään lasten turvallisuutta.

"Minulla on tosin 12-vuotias poika, jonka en halua enää kulkevan yksin iltaisin harjoituksista kotiin."

Mia-Liisan mukaan yllättävintä rikosepäilyissä on ollut, että niitä on tullut jatkuvasti lisää. Hänen mukaansa viranomaiset ovat kuitenkin toimineet tehokkaasti esimerkiksi rikoksista epäiltyjen kiinniotossa.

"En ole huomannut, että paikalliset ihmiset täällä siitä niin paljon puhuisivat. Enemmänkin mediasta olen lukenut asiasta," hän sanoi.

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) on tänään Oulussa tapaamassa kaupungin johtoa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Itsenäisyyspäivänä Helsingissä kiinniotetuita suurin osa päässyt vapaaksi illalla – kolme pysyi poliisin huomassa

Hyökkäysyritystä Soinia kohtaan tutkitaan pahoinpitelyn yrityksenä – vuonna 1967 syntynyttä epäiltyä kuullaan tänään

Hyökkäysyritystä Timo Soinia kohtaan tutkitaan pahoinpitelyn yrityksenä: "Epäilty teki kiinnioton yhteydessä voimakasta vastarintaa"