Kotimaa

Huono sää aiheuttanut useita kolareita ympäri Suomea – Kurikassa loukkaantui kuusi

Luminen sää on myöhästyttänyt junaliikennettä.
Lumi ja huonot sääolosuhteet ovat vaikeuttaneet liikennettä ympäri Suomea. LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa

Lumi ja huonot sääolosuhteet ovat aiheuttaneet liikennekolareita ympäri Suomea.

Merikarvialla Satakunnassa kolme ihmistä on loukkaantunut lievästi ketjukolarissa, jonka osallisina olivat henkilöauto ja kaksi rekkaa, kertoo pelastuslaitos. Valtatie 8 oli jonkin aikaa poikki molempiin suuntiin, mutta nyt toinen kaista on saatu avattua. Autot olivat matkalla pohjoiseen.

Onnettomuuspaikka on Merikarviantieltä noin kilometrin verran etelän suuntaan. Hälytys onnettomuudesta tuli noin kello 13. Pelastuslaitos arvioi, että toinen kaista saadaan avattua kello 15:n ja 15.30:n välillä.

Pelastuslaitoksella ei ole tietoa onnettomuuden syystä. Onnettomuushetkellä lumisade oli runsasta.

Etelä-Pohjanmaalla Kurikassa sattuneessa nokkakolarissa on loukkaantunut kuusi ihmistä, kerrotaan pelastuslaitokselta STT:lle.

Kahden loukkaantuneen vammat ovat vakavia, ja myös neljä muuta vietiin sairaalaan tarkastukseen.

Kahden auton nokkakolari sattui puolenpäivän aikaan Vaasantiellä. Kolari aiheutui ilmeisesti huonoista sääoloista ja pöllyävästä lumesta.

Pelastuslaitoksen mukaan onnettomuuspaikan raivaustyöt ovat vielä kesken.

Vaasassa Myrgrundintiellä on taas sattunut kolmen auton kolari, jossa oli mukana yhteensä kuusi ihmistä. Heistä ainakin kaksi on loukkaantunut.

Luminen sää on myöhästyttänyt junaliikennettä. Hieman ennen kello yhtä kaukojunista oli myöhässä vajaa puolet. Junavuoroja on peruttu huomiselta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Palomestari: "Ainakaan Oulun alueella ei ole enää syytä mennä jäälle – kausi pilkkimisen osalta voisi olla mielestäni jo ohi"

Pääsiäinen käynnistyy kevään lämmössä

Kevätsää hellii Suomea – lämpötila nousee tänäänkin monin paikoin yli kymmeneen asteen