Kotimaa

Nämä kisaavat ensi vuoden Maaseutuparlamentin järjestämisvastuusta: Mukana seitsemän paikkakuntaa ja yhteistyöverkostoa ympäri Suomen

Vuoden 2020 Maaseutuparlamentin tapahtumapaikka ratkeaa lopullisesti maaliskuussa avoimen nettiäänestyksen perusteella.
Sanne Katainen
Maaseutuparlamentti 2020 kokoaa kaikki maaseudun mahdollisuuksista innostuneet ja kiinnostuneet yhteen miettimään maaseudulla syntyviä ja siellä toimivia kestäviä ratkaisuja lokakuun 2020 alussa.

Maaseutuparlamentin järjestämisvastuusta kisaa tällä hetkellä seitsemän paikkakuntaa ja yhteistyöverkostoa ympäri Suomen. Maaseutuparlamentin 2020 tapahtumapaikka ratkeaa lopullisesti maaliskuussa avoimen nettiäänestyksen kautta.

Kisaan ovat ilmoittautuneet mukaan Janakkalan kunta Kanta-Hämeestä, Kannuksen kaupunki Keski-Pohjanmaalta, Kurikan kunta Etelä-Pohjanmaalta, KaakonKantri ja Leader Länsi-Saimaa ry yhdessä Kaakkois-Suomen nuorten kanssa, Kainuun Nuotta ry ja Sotkamon kunta Kainuusta, Nurmeksen kaupunki Pohjois-Karjalasta ja Ähtärin kaupunki ja Ähtäri Zoo Etelä-Pohjanmaalta.

Kisa etenee nyt raadin työskentelyyn. Raati valitsee avoimeen nettiäänestykseen sopivimmat ehdotukset.

Maaseutuparlamentin paikkakisan raadissa istuvat Maaseutupolitiikan neuvoston pääsihteeri Christell Åström maa- ja metsätalousministeriöstä, verkostopalveluiden johtaja Teemu Hauhia Ruokavirastosta, toiminnanjohtaja Merja Kaija Suomen Kylät ry:stä, elinkeinojohtaja Marko Mäki-Hakola MTK ry:stä, päätoimittaja Jouni Kemppainen Maaseudun Tulevaisuudesta, toiminnanjohtaja Paula Yliselä Maaseudun Sivistysliitosta, asiantuntija Hanna Mattila Sitrasta sekä viestintäpäällikkö Mia Wikström SLC:stä.

Maaseutuparlamentti 2020 –paikkakisan kautta haetaan tapahtumapaikkaa, jossa maaseutuinnostus ja maaseutupoliittinen tahto näkyvät ja myös tuntuvat. Tapahtumapaikalta edellytetään lisäksi toimivia ja tarpeeksi suuria tiloja.

Maaseutuparlamentti 2020 kokoaa kaikki maaseudun mahdollisuuksista innostuneet ja kiinnostuneet yhteen miettimään maaseudulla syntyviä ja siellä toimivia kestäviä ratkaisuja lokakuun 2020 alussa.

Maaseutuparlamentti kokosi vuonna 2017 noin 800 osallistujaa ja yhteensä yli 2000 kävijää. Edellisen tapahtuman toteutukseen osallistui yli 40 maaseudulla toimivaa organisaatiota.

Maaseutuparlamentin pääjärjestäjätahot ovat Maaseutupolitiikan neuvosto, maaseutuverkostopalvelut, Suomen Kylät ry ja MTK ry. Maaseutuparlamentti järjestetään laajassa yhteistyössä muiden maaseudulla toimivien organisaatioiden kanssa valtionhallinnosta paikallistasolle.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Maaseutuparlamentti 2020-paikkakisassa valittiin lopulta kaksi voittajaa

Nurmes, Kurikka vai Lappeenranta – keskustelufoorumi sukeltaa maaseudun tarpeisiin mutta missä?

Maaseutuparlamentti kokoaa 600 osallistujaa Leppävirralle viikonloppuna