Kotimaa

Liikennesää on tänään vaarallinen miltei koko maassa – lunta tulee etenkin länteen

VR on perunut tänään ja huomenna joitakin kaukoliikenteen vuoroja. Pakkanen lauhtuu ja etelässä on luvassa jopa plussakeliä.
Päivi Sivonen
Enimmillään lunta voi tulla tänään viisi senttiä.

Lännestä saapuva lumisadealue liikkuu päivän aikana kohti maan itä- ja pohjoisosaa.

Ilmatieteen laitoksen mukaan yön aikana länsirannikolla on satanut lunta 1–2 senttimetriä, ja lisää on vielä tulossa.

Enimmillään lunta voi tulla tänään viisi senttiä. Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin Mikko Laineen mukaan suurimmat lumisadekertymät tulevat länsiosassa maata.

Pakkanen lauhtuu ja maan eteläosassa mittari voi näyttää lämpöasteita. Maan keskiosissa on luvassa pikkupakkasia, mutta Lapissa mittari näyttää 10–20 astetta pakkasta.

Ilmatieteen laitoksen mukaan liikennesää on tänään mahdollisesti vaarallinen miltei koko maassa Lappia lukuun ottamatta.

VR on perunut tänään ja huomenna joitakin kaukoliikenteen vuoroja, sillä kova pakkanen ja runsaat lumikertymät hankaloittavat junien kulkua. Perutut vuorot korvataan busseilla tai matkustajat ohjataan toisiin juniin.

Perutuista vuoroista löytyy tietoa VR:n Liikennetilanne-sivulta. Matkustajia kehotetaan varautumaan myöhästymisiin.

Viikonloppuna sää jatkuu lauhana. Torstai-illasta lähtien lämpötila pysyy etelässä lähes koko ajan plussan puolella maanantaiaamuun asti. Lapissa lauhtuminen on vähäisempää ja lämpötila vaihtelee enemmän.

Perjantaina Suomeen saapuu lounaasta uusia sateita. Lumi voi olla märkää etelästä maan keskivaiheille, ja etelärannikolla sade voi tulla jopa räntänä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Palomestari: "Ainakaan Oulun alueella ei ole enää syytä mennä jäälle – kausi pilkkimisen osalta voisi olla mielestäni jo ohi"

Pääsiäinen käynnistyy kevään lämmössä

Kevätsää hellii Suomea – lämpötila nousee tänäänkin monin paikoin yli kymmeneen asteen