Kotimaa

Soveltuvuuskokeet palaavat sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten koulutukseen

Muutos koskee kaikkia tutkintoja, joihin liittyy alaikäisen turvallisuutta, potilas- tai asiakasturvallisuutta tai liikenteen turvallisuutta koskevia vaatimuksia.
LEHTIKUVA / VILJA VEHKAOJA
Vastedes opiskelija voidaan jättää valitsematta, jos hän on selkeästi soveltumaton toimimaan sosiaali- ja terveysalalla.

Soveltuvuuskokeet palaavat sosiaali- ja terveysalan ammatilliseen koulutukseen, kertoo opetusministeriö tiedotteessaan. Vastedes opiskelija voidaan jättää valitsematta, jos hän on selkeästi soveltumaton toimimaan sosiaali- ja terveysalalla. Koulutuksen järjestäjät voivat ministeriön mukaan hyödyntää mahdollisuutta jo tämän kevään yhteishaussa.

Asetusmuutos palauttaa oppilaitosten mahdollisuudet pääsy- ja soveltuvuuskokeiden käyttöön sellaisiksi kuin ne olivat aiemmin.

"Suomalaisten on voitava luottaa siihen, että sote-alalla työskentelee sitoutuneita ja osaavia ammattilaisia myös tulevaisuudessa. Oppilaitoksilla tulee olla mahdollisuus jättää valitsematta koulutukseen ne, jotka ovat selkeästi soveltumattomia vastaamaan esimerkiksi lasten ja vanhusten terveydestä tai turvallisuudesta. Korjaamme viime hallituskaudella tehdyn päätöksen ja palautamme soveltuvuuskokeet", sanoo opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) tiedotteessa.

Muutos koskee kaikkia tutkintoja, joihin liittyy alaikäisen turvallisuutta, potilas- tai asiakasturvallisuutta tai liikenteen turvallisuutta koskevia vaatimuksia.

Opetus- ja kulttuuriministeriö aloittaa myös yhtenäisen valtakunnallisen soveltuvuuskokeen valmistelun sote-alalle. Ministeriön mukaan yhtenäinen koe on edellytys soveltuvuuden mahdollisimman vaikuttavalle ja yhtenäiselle arvioinnille.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Grahn-Laasonen ymmärtää ilmastolakkoilevia koululaisia – Opetushallitus ei hyväksy toistuvaa lakkoilua

Lähihoitajien koulutusta lisätään jo tänä vuonna – painotus vanhuksissa

Koulutusjätti korotti johtajien palkkoja, mutta jätti opettajat palkkaamatta – nyt jopa ensimmäisen vuosikurssin lukujärjestykset täyttyvät itseopiskelusta