Kotimaa

Haluatko, että virkamiehet hiihtävät 10 000 kilometriä? Se edellyttää, että sinä ja 99 999 muuta siirtyy sähköiseen viranomaisasiointiin

Kansalainen voi luopua viranomaisten lähettämästä paperipostista ottamalla käyttöön Suomi.fi-viestit.
Arto Komulainen
Jos 100 000 suomalaista ottaa käyttöön Suomi.fi-viestit helmikuun loppuun mennessä, Verohallinnon pääjohtaja Markku Heikura ja Väestörekisterikeskuksen ylijohtaja Janne Viskari virkamiehineen hiihtävät 10 000 kilometriä. Kuvituskuva.

Verohallinto ja Väestörekisterikeskus haastavat suomalaiset luopumaan viranomaisten lähettämästä paperipostista. Jos 100 000 suomalaista ottaa käyttöön Suomi.fi-viestit helmikuun loppuun mennessä, Verohallinnon pääjohtaja Markku Heikura ja Väestörekisterikeskuksen ylijohtaja Janne Viskari virkamiehineen hiihtävät 10 000 kilometriä.

Kansalainen voi luopua viranomaisten lähettämästä paperipostista ottamalla käyttöön Suomi.fi-viestit. Jos palvelun ottaa käyttöön helmikuun loppuun mennessä, esimerkiksi veroilmoituksesta saa tiedon sähköpostiin heti, kun se on OmaVero-palvelussa tarkistettavissa ja täydennettävissä. Esitäytetty veroilmoitus ei tässä tapauksessa tule enää paperipostissa huhtikuussa.

Suomi.fi-viesteihin tulee myös useiden muiden viranomaisten lähettämät viestit. Esimerkiksi Traficom, monet kunnat ja TE-palvelut hyödyntävät Viestit-palvelua. Myös ilmoitus äänioikeudesta kevään vaaleihin tulee Viestit-palveluun, jos palvelun ottaa käyttöönsä viimeistään helmikuussa.

Verohallinto lähettää vuodessa 20 miljoonaa kirjettä. Jo Verohallinnon kirjepostista luopuminen säästäisi yhteiskunnan rahoja arviolta vähintään 10 miljoonaa euroa vuodessa. Tämä rahasäästö onkin syy siihen, että Verohallinto ja Väestörekisterikeskus haluavat kampanjoida Suomi.fi-viestien käyttöönoton puolesta.

"Haluamme tällä tempauksella herätellä kansalaisia vaihtamaan paperiset viranomaiskirjeet turvallisiin, vaivattomiin ja helppokäyttöisiin sähköisiin viesteihin. Sekä tietysti myös houkutella mukaamme hiihtoladuille", ylijohtaja Janne Viskari Väestörekisterikeskuksesta toteaa tiedotteessa.

Hiihtohaasteen etenemistä voi seurata haasteen verkkosivuilla.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Palvelunestohyökkäyksen kohteena olleet verkkopalvelut ovat palautuneet – hyökkäyksen kohteeksi joutuivat muun muassa poliisin ja Verohallinnon verkkosivut

Verottaja selvittää käsin, kenen tiedot päätyivät toisten kirjeisiin – useimmat virheellisistä kirjeistä näyttävät sekavilta

Virheellisille verokirjeille löytyi syy – ohjelmistovirhe aiheutti häiriön