Kyselytutkimus: Nuoret aikuiset haluavat edelleen omaan kotiin, vaikka vuokra-asunnon suosio kasvaakin - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Kotimaa

Kyselytutkimus: Nuoret aikuiset haluavat edelleen omaan kotiin, vaikka vuokra-asunnon suosio kasvaakin

Halutuin asumismuoto on kyselyn perusteella omakoti- tai rivitalo.
Hanne Manelius
Enemmistö suomalaisnuorista valmistautuu asumishaaveensa toteuttamiseen joko säästämällä rahaa tai tavoittelemalla hyväpalkkaista työtä.

Tuoreen pohjoismaisen kyselytutkimuksen mukaan enemmistö nuorista aikuisista haluaa edelleen asua mieluiten omistuskodissa, vaikka vuokra-asumisen suosio kasvaakin. Nuoret aikuiset haluavat asua omistuskodissa Suomen lisäksi myös Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa.

Suomalaisnuorista peräti 94 prosenttia asuisi kymmenen vuoden päästä omistusasunnossa, jos saisi vapaasti valita. Halutuin asumismuoto on kyselyn perusteella omakoti- tai rivitalo.

Enemmistö suomalaisnuorista valmistautuu asumishaaveensa toteuttamiseen joko säästämällä rahaa tai tavoittelemalla hyväpalkkaista työtä.

Kyselytutkimuksen perusteella suomalaisnuoret ovat asumistilanteensa tyytyväisiä, sillä jopa 87 prosenttia vastaajista pitää nykyisiä asumiskustannuksiaan kohtuullisina asunnon sijaintiin ja ominaisuuksiin nähden.

Kyselytutkimuksen toteutti Novus, Sveriges Byggindustrier BI:n toimeksiannosta ja yhteistyössä Rakennusteollisuus RT:n ja muiden alan pohjoismaisten liittojen kanssa. Kyselyyn vastasi yhteensä 1 914 henkilöä, joista 300 oli Suomesta. Vastaajat ovat iältään 18–25-vuotiaita. Vastaukset on painotettu väestö- ja aluerakenteen mukaan.

Aiheet asuminen
Lue lisää

Uutissuomalainen: Vuokralaisilta vaaditaan yhä useammin henkilötakaajaa

Harva kaipaa keskittämistä

Professori Mari Vaattovaara tyrmää: "Ikkunat eivät saa olla ominaisuus, josta joutuu maksamaan lisää"

Kaupunkimaantieteen professori Mari Vaattovaara tarpoo korkkareissa vaikka läpi lumihangen, mutta iloitsee epämukavuudesta huolimatta hiekkatiestä