Kotimaa

Poliisi otti kiinni kahdeksan eduskuntatalolla kiipeillyttä mielenosoittajaa – rikosnimikkeinä niskoittelu ja julkisrauhan rikkominen

"Kyllähän poliisi on heitä sieltä käskenyt ja kehottanut tulemaan alas", poliisin yleisjohtaja sanoo.
Jarkko Sirkiä
Yleisjohtaja Timo Viipurin mukaan mielenosoituksesta oli oltu yhteydessä poliisin. Sen sijaan laittomasta kiipeilytempauksesta ei ollut ilmoitettu poliisille etukäteen.

Poliisi on ottanut ympäristöjärjestö Greenpeacen järjestämän mielenosoituksen yhteydessä kiinni kahdeksan henkilöä, jotka kiipesivät eduskuntatalon pylväisiin.

Komisario, yleisjohtaja Timo Viipuri Helsingin poliisilaitokselta kertoo Maaseudun Tulevaisuudelle, että asiaa tutkitaan rikosnimikkeillä julkisrauhan rikkominen ja niskoittelu poliisia vastaan.

Eduskuntatalon edustalla olleen MT:n toimittajan mukaan mielenosoittajat kiipeilivät pylväissä vielä noin iltapäivällä yhden aikaan. Viipurin mukaan mielenosoittajat otettiin kiinni hieman kahden jälkeen iltapäivällä sen jälkeen, kun he olivat tulleet alas pylväistä.

"Kyllähän poliisi on heitä sieltä käskenyt ja kehottanut tulemaan alas", Viipuri sanoo.

Viipurin mukaan mielenosoituksesta oli oltu yhteydessä poliisin. Sen sijaan laittomasta kiipeilytempauksesta ei ollut ilmoitettu poliisille etukäteen.

"Laillinen mielenosoittaminen ja sinne eduskuntatalolle kiipeäminen ovat eri asioita", komisario korostaa.

Lue lisää:

Greenpeace järjesti eduskuntatalolla ilmastomielenosoituksen – vihreiden Touko Aalto: "Parlamentti on pyhä"

Lue lisää