Kotimaa

"Maaseudun naisten merkitys maataloudelle on erittäin suuri" – stipendi neljälle naiselle

MTK-Varsinais-Suomi palkitsee tänään neljä naista Vuoden maaseututeko -maininnalla ja stipendillä.
Terhi Löfstedt
MTK-Varsinais-Suomi palkitsi tänään naisia. Vasemmalla toiminnanjohtaja Paavo Myllymäki vieressään palkitut Mikaela Boijer ja Johanna Kylä-Mattila sekä Varsinais-Suomen Emäntäkoulutuksen kannatusyhdistyksen Mikko Lindberg.

Naisten roolin nostamiseksi MTK-Varsinais-Suomi myöntää tänään naistenpäivänä stipendejä Vuoden maaseututeko -maininnan arvoisille naistoimijoille.

Stipendit saavat ruokapalvelupäällikkö Pirjo Kivinen Loimaalta, maaseutuyrittäjä Päivi Ahala Vehmaalta, maatalousyrittäjä Johanna Kylä-Mattila Mynämäeltä ja maatalousyrittäjä Mikaela Wiklund-Boijer Salosta.

Kivinen vastaa Loimaan koulujen ruokahankinnoista. "Loimaalla on julkisen ruokailun hankintojen osalta korkea kotimaisuusaste, muun muassa perunat ovat paikallisia", todetaan stipendin perusteissa.

Ahala on ideoinut Vehmaan MTK-yhdistyksen organisoiman Farmi-pyöräilyn. Hän on toiminut MTK-Vehmaan johtokunnassa 1999–2018 ja alueen EU-avustajana, sekä edistänyt maatalouden asiaa monissa muissakin toimissaan.

Kylä-Mattila on ensimmäinen nainen MTK-Mynämäen johtokunnassa 20 vuoteen. Hänet mainitaan esimerkillisenä yrittäjänä ja vahvana positiivisen maatalouden julkikuvan luojana.

Wiklund-Boijer on tehnyt aktiivisesti kuluttajatyötä maatilallaan.

Maaseudun naisten merkitys suomalaiselle maataloudelle ja maaseudulle on erittäin suuri, MTK-Varsinais-Suomen tiedotteessa todetaan.

MTK-Varsinais-Suomi haluaa tuoda esiin naistoimijoita, jotka eivät aina erotu maakunta- tai valtakuntatasolla, mutta joita ilman ei tulla toimeen.

Stipendin myöntää MTK-Varsinais-Suomi ja sen rahoitusta tukee Varsinais-Suomen emäntäkoulutuksen kannatusyhdistys ry. Palkittavat valittiin molempien tahojen naisluottamushenkilöistä koostuneen raadin kautta.

Esitykset on saatu paikallisyhdistyksiltä. Turun seutukunnalta ei tullut esitystä, joten Vakka-Suomesta palkitaan kaksi ehdokasta.

Stipendit jaettiin tänään Turussa puoliltapäivin.

Lue lisää

Varsinais-Suomen MTK jakoi kevätkokouksessaan ansiomerkkejä

Varhaisperunat ovat nyt vielä tavallistakin maukkaampia – pitkä aurinkoinen jakso kerrytti mukuloihin makua

Oripäässä sairastuneille ja karanteeniin joutuneille perheille jaetaan ruoka-apua – koronarypäs iski pienessä kunnassa myös maataloustyöpaikkoihin

MTK:n johtokunta retkeilee Varsinais-Suomessa: "Täällä on tekemisen meininki"