POSTIN LAKKO: MT:n artikkelit ja näköislehti nyt kaikkien luettavissa ilmaiseksi – näköislehteen pääset tästä
Kotimaa

EU-maat lisäsivät uusia maita mustalle listalle veroasioissa

Listalla on nyt yhteensä 15 maata ja aluetta.
Kari Salonen
Valtiovarainministeriön mukaan Suomi pitää mustaa listaa tehokkaana keinona kolmansien valtioiden haitallisen verokilpailun torjunnassa.

EU-maat lisäsivät tiistaina uusia maita mustalle listalle yhteistyökyvyttömyydestä veroasioissa. Jäsenmaiden valtiovarainministerit asettivat kokouksessaan listalle kymmenen uutta maata ja aluetta.

EU:n mustalla listalla on nyt yhteensä 15 maata ja aluetta: Amerikan Samoa, Guam, Samoa, Trinidad ja Tobago, Yhdysvaltojen Neitsytsaaret, Aruba, Barbados, Belize, Bermuda, Dominica, Fiji, Marshallinsaaret, Oman, Yhdistyneet Arabiemiirikunnat sekä Vanuatu.

Mustalla listalla oleviin valtioihin voidaan kohdistaa vastatoimia, joilla yritetään kannustaa maita muuttamaan haitallisia verojärjestelmiään.

Suomea tiistain kokouksessa edusti valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.).

Valtiovarainministeriön mukaan Suomi pitää mustaa listaa tehokkaana keinona kolmansien valtioiden haitallisen verokilpailun torjunnassa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Verokertymä kasvoi viime vuonna 2,1 prosenttia

50 000 veronpalautuksen saajaa ei ole vielä ilmoittanut tilinumeroaan – Mitä veronpalautukselle tapahtuu, jos tilinumero ei ole tiedossa?

Suomalaisista 23 prosenttia maksaisi mielellään lisää veroa