Kotimaa

Vanupuikon varret paperista, drinkkitikut ja pillit pannaan — S-ryhmä mukaan kansainväliseen muovisitoumukseen

Tavoitteena on vähentää turhan muovin käyttöä, kehittää uudelleen käytettäviä pakkauksia ja tehostaa kierrätystä.
Venla Tirkkonen
S-ryhmä ilmoittaa, että muovikasseja myytiin ketjun kaupoissa vuonna 2018 lähes kuusi miljoonaa edellisvuotista vähemmän.

Ei ole kauaa ajasta, jolloin S-kaupan kassalla tarjottiin aktiivisesti pieniä pusseja pakasteille ja jugurteille. Nyt S-ryhmä ilmoittaa sitoutuneensa kansainväliseen The New Plastics Economy Global Commitmentiin.

Ellen MacArthur Foundationin ja YK:n käynnistämässä sitoumuksessa on mukana yli 350 yritystä ja järjestöä.

”Kestävä muovin käyttö on yhteinen tavoite eikä se katso maantieteellisiä rajoja. S-ryhmän tavoitteena on esimerkiksi, että oma merkki -tuotteidemme pakkaukset ovat kierrätettäviä vuoteen 2022 loppuun mennessä. Haluamme tehdä oman osamme ja kannustamme myös tavarantoimittajamme ja muut yritykset mukaan muovitalkoisiin”, kertoo S-ryhmän vastuullisuuspäällikkö Senja Forsman.

S-ryhmä ilmoittaa, että muovikasseja myytiin ketjun kaupoissa vuonna 2018 lähes kuusi miljoonaa edellisvuotista vähemmän. Määrä vastaa tilavuudeltaan 1,5 eduskuntataloa ja painoltaan 34 autoa.

Muita tekoja tähän mennessä ovat olleet Rainbow-vanupuikkojen muovivarsien korvaaminen paperivarsilla sekä luopuminen drinkkitikkujen ja pillien itsepalvelujaosta S-ryhmän ravintoloissa.

Drinkkitikkuja on kulunut vuosittain yli 650 000 ja pillejä yli viisi miljoonaa, joten muovia säästyy nyt jopa 5 000 kiloa vuodessa, S-ryhmä tiedottaa.

Lisäksi S-ryhmän toimipaikkojen yhteydessä on runsaat 200 muovinkierrätyspistettä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tutkijat löysivät mikromuovia koskemattomista osista Pyreneiden vuoria

Pohjoismaat tarttuivat merten muoviongelmaan — ajavat kansainvälistä sopimusta vähentämään roskaantumista

Kemiläisteurastamo kyllästyi mustan muovin kierrätysvaikeuksiin – Pakkausmateriaali vaihtuu valkoiseksi