Kotimaa

Teuvo Hakkaraisen tuomio kansanedustaja Veera Ruohon pahoinpitelystä ja ahdistelusta koveni hovioikeudessa

Oikeuden mukaan rangaistusta oli korotettava, koska väkivalta kohdistui pään ja kaulan alueelle, syyksi luettiin seksuaalinen ahdistelu ja teko tapahtui työpaikalla.
Hakkaraisen tuloilla sakkorangaistuksesta tulee maksettavaa 5 440 euroa. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen

Helsingin hovioikeus kovensi kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen (ps.) rangaistuksen seksuaalisesta ahdistelusta ja pahoinpitelystä 45 päiväsakosta 80 päiväsakkoon. Hakkaraisen tuloilla sakkorangaistuksesta tulee Hakkaraiselle maksettavaa 5 440 euroa.

Kansanedustaja Veera Ruoho (kok.) istuskeli joulukuussa eduskunnan kuppilassa edustaja Kari Tolvasen (kok.) kanssa, kun humaltunut Hakkarainen liittyi seuraan. Ruoho kertoi, että näki Hakkaraisen käden tulevan ja tunsi yllättäen voimakkaan kuristusotteen.

"Hän otti toisella kädellä leukaperistä kiinni ja yritti suudella. Vänkäsin vastaan ja sanoin, että ei saa", Ruoho kertoi oikeussalissa viime kesänä.

Oikeuden mukaan rangaistusta oli korotettava, koska väkivalta kohdistui pään ja kaulan alueelle, syyksi luettiin seksuaalinen ahdistelu ja teko tapahtui työpaikalla.

Syyttäjä Eija Velitski vaati Hakkaraiselle kahden kuukauden ehdollista vankeutta. Oikeuden mukaan teko ei kuitenkaan ollut sellainen, että siitä tulisi tuomita oikeuskäytännön perusteella vankeutta. Syytteessä ei hovioikeuden mukaan lähdetty kuristamisesta.

"Syytteen teonkuvaus ei ole sisältänyt väitettä siitä, että Hakkarainen olisi kuristanut asianomistajaa eikä tällaista ole luettu Hakkaraisen syyksi."

Oikeus kuitenkin totesi, että Hakkarainen on toisella kädellään ottanut Ruohosta voimakkaan niskalenkin ja toisella kädellään vääntänyt Ruohon päätä niin, että on saanut suudeltua Ruohoa.

"Kaulasta puristamisen potentiaalisesta vaarallisuudesta huolimatta se on kuitenkin ollut hyvin lyhytaikaista ja asianomistajalle aiheutunut vahinko on jäänyt suhteellisen lieväksi", oikeus totesi.

Valituskirjelmässään syyttäjä lähti siitä, että Hakkaraisen väkivalta aiheutti Ruohon kesäkuisen niskaleikkauksen.

"Asiassa on kysymys voimakkaan väkivallan kohdistumisesta kaulan alueelle, mistä on aiheutunut Veera Ruoholle pitkäkestoista kipua ja särkyä kaulan alueelle sekä järkytyksen aiheuttamaa unettomuutta", syyttäjä kirjoitti valituksessa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Liike muuttuu puolueeksi

Syyskauden ensimmäinen suullinen kyselytunti tänään – eilen keskusteltiin Postista

"Olin vähän reissussa tuossa" – perussuomalaisten Hakkarainen ja RKP:n Schauman eivät tehneet vaalirahoitusilmoituksiaan ajoissa