Kotimaa

Timo Soinia yritettiin lyödä maalaismarkkinoilla – Hyökkääjällä Soldiers of Odin -tunnukset

Soini jatkoi välikohtauksen jälkeen normaalisti kansalaisten tapaamista.
Timo Soini kertoi ympärillä oleville ihmisille, että mies oli yrittänyt lyödä häntä ja että turvamiehet ottivat lyöjän haltuun. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Ulkoministeri Timo Soinia (sin.) yritettiin lyödä Korson maalaismarkkinoilla Vantaalla sunnuntaina päivällä.

Paikalla ollut Lehtikuvan kuvaaja kertoo, että turvamiehet painoivat maahan Soldiers of Odin -tunnuksiin pukeutunutta miestä ja pitivät tätä paikallaan.

Soini kertoi ympärillä oleville ihmisille, että kyseinen mies oli yrittänyt lyödä häntä ja että turvamiehet ottivat lyöjän haltuun. Soini jatkoi välikohtauksen jälkeen normaalisti kansalaisten tapaamista.

Lehtikuvan kuvaajan mukaan näytti siltä, että kukaan ei loukkaantunut tilanteessa.

Maalaismarkkinoilla monitoimikeskus Lumon lähistöllä oli useamman puolueen edustajia tapaamassa äänestäjiä. Eduskuntavaaleihin on enää kolme viikkoa.

Soldiers of Odin on profiloitunut muun muassa katupartiotoiminnallaan ja maahanmuuttovastaisuudellaan. Järjestö itse ilmoittaa olevansa isänmaallinen katupartioyhdistys, joka vastustaa muun muassa islamisaatiota, EU:ta ja globalisaatiota.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Punamultapuolueet kärsivät mielikuvapolitiikasta

Perussuomalaiset vastasi Rinteelle: PS valmis vain hallitukseen, jossa "kaikki hallituspuolueet sitoutuvat rehellisyyteen"

Itsenäisyyspäivänä Helsingissä kiinniotetuita suurin osa päässyt vapaaksi illalla – kolme pysyi poliisin huomassa