Kotimaa

Suomen liikennehankkeille myönnettiin 10 miljoonaa euroa EU:n rahoitustukea – Valtaosa rahasta Kouvolaan

Suurin tuen saaja on Kouvolan rautatie- ja maantieterminaalihanke.
Euroopan Unioni
Suomen liikennehankkeille on myönnetty 10 miljoonaa euroa EU:n CEF-rahoitusta.

Suomen liikennehankkeille on myönnetty 10 miljoonaa euroa EU:n CEF-rahoitusta, liikenne- ja viestintäministeriö kertoo tiedotteessaan.

Suurin tuen saaja on Kouvolan rautatie- ja maantieterminaalihanke, jolle yhteisrahoitusta myönnetään 7,8 miljoonaa euroa.

Tukea myönnettiin myös eräille kansainvälisille työyhteenliittymille, joissa on mukana suomalaisia tahoja. Hankkeet liittyvät innovaatioihin tai liikenteen digitalisaatioon.

Näistä hankkeista suurimman tukisumman saa Meritaito Oy:n koordinoima Älykäs meri -hanke, jolle myönnettiin 1,5 miljoonaa euroa. Hankkeessa ovat mukana myös Naantalin ja Tukholman satamat.

Muut tukea saavat kansainväliset työyhteenliittymät ovat pohjoismaista automaatiokehitystyötä edistävä NordicWay3, satamien matkustajaliikenteen turvallisuusratkaisuja pilotoiva SecurePax sekä tavarakuljetusten tehostamiseen digitaalisin keinoin tähtäävä Federated-hanke.

CEF-komitea eli Verkkojen Eurooppa -ohjelman komitea päätti tukien myöntämisestä maanantaina. CEF-rahoitusta myönnettiin yhteensä noin 420 miljoonaa euroa.

Tukien tavoitteena on avata pullonkauloja, rakentaa puuttuvia linkkejä ja parantaa liikenteen tehokkuutta ja kestävää kehitystä.

Lue lisää

Poliisi varoittaa autoilijoita – Kouvolassa on tapahtunut kahdessa viikossa viisi hirvikolaria

Aarre kokeili puunrunkojen varaan viritettyä Tentsile-hotellia Verlassa – ”Tämä on yksi tapa tuoda suomalaiset takaisin metsään”, matkailuyrittäjä sanoo

EU haluaa rajoittaa koronarokotteiden vientiä – syynä puutteellinen rokotetarjonta ja lääkeyhtiöiden toimitusvaikeudet unionin alueella

Maantiede on Venäjän politiikan lähtökohta