Kotimaa

Vuodessa rekisteröidään rotukoiria enemmän kuin syntyy lapsia

Enemmistö lemmikeistä jätetään vakuuttamatta, kertoo OP Ryhmä.
Kymmenviikkoinen paimensukuinen suomenlapinkoiran pentu Isla. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Enemmistö suomalaisten lemmikeistä on yhä vakuuttamattomia, kertoo OP Ryhmä, jonka mukaan Suomessa on arviolta noin 700 000 koiraa ja satojatuhansia kissoja.

Kennelliitto rekisteröi vuodessa noin 50 000 uutta rotukoiraa, mikä on jo enemmän kuin Suomessa syntyy lapsia. Ennakkotilaston mukaan Suomessa syntyi viime vuonna hiukan yli 47 000 vauvaa.

Lemmikkien vakuutuksista suhteellisen suuri osa tulee myös käytetyksi. OP:n vakuuttamista kissoista ja koirista 40 prosentille tapahtuu vuosittain vähintään yksi korvattava sairaus tai tapaturma. OP:n mukaan näiden tilastojen valossa lemmikkieläinten alhainen vakuutusaste näyttää erikoiselta.

OP:n mukaan yleisesti arvioidaan, että Suomessa kaikista koirista harvempi kuin joka kolmas ja kissoista vieläkin pienempi osa on vakuutettu.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tällainen on hiihtäjä Krista Pärmäkosken rakkain treenikaveri – "Carla aistii, jos olen kipeä tai muuten huonolla tuulella"

Näiden koirarotujen jokaisella edustajalla on kehitysvamma – Eläinlääkäriliitto: "jalostaminen keskenään on epäeettistä ja eläinsuojelulain vastaista"

Ben Zyskowicz on yksi imetyksen edistämiseen sitoutuneista kansanedustajista – mitä hän aikoo tehdä asian eteen?