Kotimaa

Junaliikenteen tarjonta lisääntyy maakunnissa – luvassa 34 lisävuoroa

Osto- ja velvoiteliikennekokonaisuus tuo raiteille uusia liikenneyhteyksiä, lisävuoroja ja sujuvampia aikatauluja.
Jaana Kankaanpää
Uuden velvoitepäätöksen ja ostoliikennesopimuksen mukainen liikenne alkaa 15. joulukuuta.

Uusi osto- ja velvoiteliikennekokonaisuus lisää merkittävästi junaliikenteen tarjontaa maakunnissa ja lähiliikenteen junavuoroja. Osto- ja velvoiteliikennekokonaisuus tuo raiteille yhteensä 34 lisävuoroa.

Liikenne- ja viestintäministeriö ja VR-Yhtymä Oy ovat sopineet ostoliikennesopimuksella toteutettavasta junaliikenteestä vuonna 2020, ministeriö tiedottaa.

Ostosopimuksen lisäksi liikenne- ja viestintäministeriö teki päätöksen VR:ltä edellytettävästä velvoiteliikenteestä vuonna 2020.

"Sopimuksessa on huomioitu alueiden toiveet liikenteen lisäyksistä mahdollisimman kattavasti kaluston ja ratakapasiteetin sallimissa puitteissa. Lisäksi liikenne vastaa paremmin alueiden tarpeisiin, sillä maakunnat ja kunnat ovat olleet mukana myös liikenteen suunnittelussa", liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner kertoo.

"Hallituksen tavoitteena on ollut kehittää junaliikenteestä toimiva osa valtakunnallista ja alueellista julkisen liikenteen kokonaisuutta. Se on tärkeää yhteiskunnan toimivuuden ja kilpailukyvyn parantamiseksi ja kansalaisten arjen helpottamiseksi. Lisäämällä raideliikenteen osuutta liikenteessä edistämme kestävää liikennettä ja liikenteen päästövähennystavoitteiden saavuttamista", ministeri jatkaa.

Uuden velvoitepäätöksen ja ostoliikennesopimuksen mukainen liikenne alkaa 15. joulukuuta.

Tarkat tiedot junaliikenteen lisävuoroista löytyvät liikenne- ja viestintäministeriön julkaisemasta tiedotteesta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Helsingin päärautatieaseman tulipalon syynä Hesburger

KHO: Finavialle Bernerin aikana annettu omistajaohjaus ei ole liikesalaisuus

VR juottaa liikematkustajille tanskalaista ja brittiläistä kahvimaitoa: "Markkinoilla ei ole kotimaista vaihtoehtoa"