Erävalvontaan narahti kymmeniä kelkkailijoita urien ulkopuolella, osa liikkeellä ilman lupaa ja yksi humalassa - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Kotimaa

Erävalvontaan narahti kymmeniä kelkkailijoita urien ulkopuolella, osa liikkeellä ilman lupaa ja yksi humalassa

Tehovalvonta kohdistui käsivarren Lappiin, Pyhä-Luoston alueelle, Ylä-Lappiin sekä Kemijärven ja Rovaniemen välille.
Lari Lievonen
Moottorikelkkailu on sallittua siihen tarkoitetuilla urilla ja jäällä, muualla tarvitaan maanomistajan lupa.

Metsähallituksen erävalvonta ja poliisi ottivat kuunvaihteessa kelkkailu-urien ulkopuoliset alueet tehovalvontaan Lapissa. Urien ulkopuolelta löytyi 60 kelkkailijaa, joista osa oli liikkeellä ilman lupaa ja yksi juovuksissa.

Käsivarressa valvojat joutuivat sakottamaan useita norjalaisia luvattomasta kelkkailusta. Ylä-Lapissa tavattiin yksi rattijuoppo kelkan sarvista ja yhtä kelkkailijaa sakotettiin kypärättä ajosta.

Maastoliikennelupien lisäksi Metsähallituksen erätarkastajat ja poliisi tarkastivat kalastuslupia sekä useita riekonpyytäjien metsästyslupia.

Yksi riekonpyytäjä sai sakkoa sekä luvattomasta maastoliikenteestä että aseenkuljetusmääräysten rikkomisesta maastossa. Hänen metsästyslupansa oli kunnossa, mutta maastoliikenteeseen urien ulkopuolella ei ollut maanomistajan lupaa eikä asetta kuljetettu asianmukaisesti.

Erävalvonta on havainnut monen metsästäjän virheellisesti ajattelevan, että aseen kuljettaminen maastoliikenteessä olisi täysin vapautunut.

Asetta voi kuljettaa suojuksessa esimerkiksi jäällä, uralla, majapaikkaan siirryttäessä tai loukkuja tarkastettaessa. Kyseinen metsästäjä kuitenkin kuljetti asetta kelkan mukana metsästystarkoituksessa, eli jalkautui suksille riekonjäljet nähtyään ja oikaisi pyyntiin.

Lue lisää

Kittilän liikenteessä vammautuu suhteessa eniten ihmisiä – Pohjois-Suomi johtaa synkän tilaston kärkeä

Trapper haastaa valtamerkkien mönkijät maltillisella hinnoittelulla ja hyvällä laadulla

Voimaa vai ketteryyttä? Käyttötarkoitus ohjaa moottorikelkan valintaa

Snowlion moottorikelkan voi purkaa takakonttiin