Kotimaa

Haaveiletko maalle muutosta? Maaseutuasumisen 'tinder' voi tarjota ratkaisun

Kangasniemellä järjestettävien Maaseutuasuntomessujen tavoite on tehdä unelman toteuttaminen helpoksi maaseudulle muuttoa harkitseville.
Kari Salonen
Maaseutuasuntomessut pyrkivät luomaan matalan kynnyksen kohtaamispaikan myyjille ja ostajille.

"Olisiko sinusta maalle muuttajaksi? Kaipaatko omaa tilaa, luonnonrauhaa tai kyläyhteisöä. Muuta maalle!", näin Kangasniemen kyläparlamentti markkinoi lauantaina järjestettäviä Maaseutuasuntomessujaan.

Messujen tavoitteena on tarjota avaimia unelman toteuttamiseen. Tarjolla on vinkkejä sopivan talon tai tontin löytämiseen sekä remontti- tai rakennusavun etsintään.

"Ajatus on, että saataisiin tyhjät talot käyttöön ja pidettyä kylät vireinä", kertoo messujen yhteyshenkilö Seppo Lappalainen.

Leikkimielisesti tapahtumaa on kutsuttu myös maaseutuasumisen tinderiksi. Idea sai alkunsa viime syksynä Kangasniemen Hokan kylässä pidetyistä kylän omista asuntomessuista, joilla oli kaupan kolme taloa.

"Ihan hullu idea, mutta se onnistui", Lappalainen kertoo.

Paikalle on tulossa Lappalaisen mukaan tulossa ainakin yhdeksän yksityistä myyjää sekä kaksi kiinteistövälittäjää. Tavoitteena on luoda matalan kynnyksen kohtaamispaikka mahdollisille myyjille ja ostajille.

"Kyselyjä tulee edelleen koko ajan lisää, veikkaan että myyjiä tulee ainakin 12", Lappalainen sanoi perjantaina iltapäivällä.

Messuille on vapaa pääsy. Paikalle tulee myös kyläläisiä, joilta voi kysellä siitä, millaista maalla on elää, mitä kaikkea maaseutuasumiseen sisältyy ja miten maalla voi tienata elantonsa.

Tapahtuman järjestää Kangasniemen kyläparlamentti yhdessä Kiinteistömaailman ja OP-kiinteistökeskuksen sekä Kangasniemen kunnan kanssa.

Kangasniemen kyläparlamentin tarkoituksena on tuoda kunnan kylät yhteen tekemään Kangasniemestä maaseutuasumisen edelläkävijä.

Kyläparlamentti toimii myös kunnan ja kylien välisenä yhteistyöelimenä, jonka kautta kylien asiat saadaan paremmin kuntapäättäjien tietoisuuteen.

Maaseutuasuntomessut järjestetään Kangasniemen kunnantalolla lauantaina 13.4. kello 10–13

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Henkilöauto törmäsi marjanpoimijoiden pikkubussin keulaan, useita loukkaantui vakavasti

Pätsiksi muuttunut koti voi oikeuttaa vuokranalennukseen – rajana 32 astetta

Työllisyysaste junnaa paikallaan – asiantuntija: "Työllisyyskehitys on käytännössä pysähtynyt"