Kotimaa

Palomestari: "Ainakaan Oulun alueella ei ole enää syytä mennä jäälle – kausi pilkkimisen osalta voisi olla mielestäni jo ohi"

Yöllä on pakkasta, mutta päivisin hyvin lämmin.
Oulun poliisi on varoittanut jäiden olevan heikkoja. Kuva Hämeenlinnasta viime vuodelta. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Meren jäälle lähteneet pilkkijät ja ulkoilijat ovat tänään aiheuttaneet useita pelastustehtäviä Oulun alueella.

Liminganlahdella pelastuslaitos ja poliisi pelastivat kolme veden varaan joutunutta ihmistä.

"Jäät Oulun edustalla ovat sen verran heikot, että he olivat tippuneet jäihin ja kastuneet", kertoo päivystävä palomestari Hannu Timonen STT:lle.

Timosen mukaan samalta alueelta pelastettiin lisäksi kolme railon taakse jäänyttä pilkkijää, jotka kuitenkin selvisivät pinteestään pintapelastuslautan avulla ja kuivin jaloin.

Lähes samaan aikaan kun pelastuslaitos auttoi jäihin vajonneita pilkkijöitä, kävi rajavartioston helikopteri Virpiniemessä vinssaamassa ylös kaksi jäihin pudonnutta hiihtäjää, Timonen kertoo.

Veden varaan joutuneet pilkkijät ja hiihtäjät vietiin sairaalaan tarkastettaviksi, mutta hengenvaaraa heillä ei Timosen mukaan ole.

Timosen mukaan Liminganlahdella ei ollut tänään pilkkitapahtumaa, mutta pääsiäinen ja kaunis sää houkuttelivat ihmiset jäälle.

"Yöllä on ollut pakkasta, joten siinä on ollut (aiemmin päivällä) vielä jonkinlaiset jääolosuhteet. Mutta kun on toistakymmentä astetta lämmintä, olosuhteet ovat muuttuneet hyvin äkkiä ja jää on pettänyt osittain alta", Timonen kertoo.

Pilkkimiset on tältä vuodelta nyt pilkitty, palomestari linjaa.

"Ainakaan täällä Oulun alueella ei enää ole syytä mennä jäälle. Kausi pilkkimisen osalta voisi olla minun mielestäni jo ohi", Timonen painottaa.

Myös Oulun poliisi varoittaa Twitterissä heikoista jäistä ja kehottaa ihmisiä välttämään jäille menoa.

Aiheet sää
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kaakossa hätyytellään huomenna hellelukemia – viikko alkaa lämpimänä

Luvassa lämmin ja poutainen viikonloppu – syyskuullekin luvassa hellettä

Tänään sataa, viikonloppuna jälleen poutaa ja lämmintä