Vihreiden Aino Pennaselle sakkoja lentokoneprotestista - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Kotimaa

Vihreiden Aino Pennaselle sakkoja lentokoneprotestista

Pennanen kieltäytyi istumasta lentokoneessa omalle paikalleen. Hänen tarkoituksenaan oli estää Suomesta käännytettävän henkilön vieminen pois maasta.
Käräjäoikeuden mukaan Pennanen syyllistyi ilmailurikkomukseen ja haitantekoon virkamiehelle. LEHTIKUVA / Timo Jaakonaho

Vihreiden lainsäädäntösihteeri Aino Pennanen on saanut sakkotuomion viime heinäkuisesta protestistaan lentokoneessa.

Pennanen kieltäytyi istumasta lentokoneessa omalle paikalleen. Hänen tarkoituksenaan oli estää samassa koneessa olleen Suomesta käännytettävän henkilön vieminen pois maasta.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden mukaan Pennanen syyllistyi ilmailurikkomukseen ja haitantekoon virkamiehelle. Tuomion mukaan hän kehotti muitakin matkustajia nousemaan seisomaan, jotta lentokone ei lähtisi niin kauan kuin maasta poistettava henkilö on mukana. Koneen lähtö Helsinki-Vantaan lentoasemalta viivästyi lopulta yhdeksän minuuttia.

Pennanen poistettiin lennolta. Hän kuvasi tapahtumista videon Facebook-sivulleen. Videota käytettiin myös todistusaineistona oikeudessa.

Käräjäoikeus tuomitsi Pennasen 40 päiväsakkoon, mikä hänen tuloillaan on 720 euroa. Tuomio annettiin kirjallisessa menettelyssä eli ilman suullista pääkäsittelyä. Pennanen myönsi toimineensa syytteessä kuvatulla tavalla.

Käräjäoikeuden mukaan Pennasen toiminta oli moitittavaa ja selvästi tarkoituksellista. Teko kesti kuitenkin lyhyen aikaa, eikä Pennanen syyllistynyt väkivaltaan.

Lue lisää

Vihreät: kannabiksen käytön rangaistavuudesta tulisi luopua – aloite kannabiksen kieltolain kumoamisesta ei mennyt läpi puoluekokouksessa

Etätyö maalla muutti ajattelua, kertoo professori Pekka Sauri MTV:n kolumnissa – "Keskusta takaisin Maalaisliitoksi"

Vihreä maidontuottaja: "Helsingissä asuessani ajattelin itsekin maataloudesta eri tavalla kuin nyt"

Bioraaka-aineissa on iso mahdollisuus