Kotimaa

Rinne aloittaa hallitustunnustelut – tänään vuorossa perussuomalaiset, kristilliset ja keskusta

Tapaamisia jatketaan huomenna maanantaina, jolloin vuorossa ovat vihreät, vasemmistoliitto, RKP ja viimeisenä kokoomus.
Antti Rinteen odotetaan kertovan tiistaina, minkä puolueiden kanssa hän alkaa käydä varsinaisia neuvotteluja hallituksen muodostamisesta. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne aloittaa tänään tunnustelut hallituksen muodostamiseksi. Rinne on kutsunut iltapäivällä käytäviin kahdenvälisiin keskusteluihin kristillisdemokraattien, perussuomalaisten ja keskustan edustajat.

Mukana tapaamisissa ovat Rinteen lisäksi SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin, ryhmänjohtaja Antti Lindtman, ryhmän varapuheenjohtaja Suna Kymäläinen ja puoluesihteeri Antton Rönnholm.

Muilta puolueilta odotetaan paikalle puoluejohtajia ja eduskuntaryhmien johtoa. Jokaiseen tapaamiseen on varattu tunti. Tapaamisia jatketaan huomenna maanantaina, jolloin vuorossa ovat vihreät, vasemmistoliitto, RKP ja viimeisenä kokoomus.

Rinteen odotetaan kertovan tiistaina, minkä puolueiden kanssa hän alkaa käydä varsinaisia neuvotteluja hallituksen muodostamisesta.

Hän sanoi lauantaina Helsingin Sanomien haastattelussa tavoittelevansa selkeää enemmistöhallitusta, jossa ei synny tilannetta, jossa yksi pieni puolue pääsisi vaa'ankieliasemassa dominoimaan. Hän sanoi myös uskovansa, että sekä kokoomus että keskusta ovat aidosti valmiita lähtemään hallitusneuvotteluihin.

Lue lisää