Kotimaa

Kerrostalon katto roihuaa Porin keskustassa: "Koko ajan tulee lisää pelastusajoneuvoja"

Keskuskartanona tunnetun kerrostalon katto on kauttaaltaan tulessa.
Talo sijaitsee Keskusaukion laidalla Rautatienpuistokadulla keskustan läheisyydessä. LEHTIKUVA / Tomi Glad

Suuri kerrostalo palaa Porin keskustassa. Keskuskartanona tunnetun kerrostalon katto on kauttaaltaan tulessa. Satakunnan Kansan mukaan rakennuksesta on kannettu ulos ihmisiä, eikä vielä ole varmuutta, onko palo vaatinut ihmishenkiä.

Hälytys palosta tuli puoli kuuden aikaan illalla. Kotinsa ikkunoista tilannetta seuraavan Riitta Mäkelän mukaan tulipalo leviää jatkuvasti rakennuksen kattoa pitkin.

"Näyttää siltä, että koko ajan etenee linja-autoaseman päädystä kohti Rattiksen päätyä. Nyt jo yli puolenvälin. Koko ajan tulee savua koko matkalta."

Rattis on ravintola Rattaanpyörä, joka sijaitsee viereisessä talossa.

Liekit lyövät Mäkelän mukaan katon läpi. Ennen iltaseitsemää paikalla oli ollut arviolta tunnin verran tikasauto, jonka huipulta yksi palomies suihkutti vettä liekkejä päin. Paikalle on Mäkelän mukaan saapunut myös toinen tikasauto.

Tulipalo on rakennuksen korkeammassa osassa, jossa on Mäkelän mukaan vain asuinhuoneistoja. Talo oli hänen mukaansa valmistuessaan pohjoismaiden suurin vuokratalo.

Tulipalosta leviää Mäkelän mukaan sankka savu itä-Poria kohti.

"Koko ajan tulee lisää (pelastusajoneuvoja). Monta paloautoa ja ambulansseja on myös", Mäkelä kertoo.

Kerrostalo sijaitsee Keskusaukion laidalla Rautatienpuistokadulla Porin keskustan läheisyydessä. Talossa on myös toimitiloja ja siinä toimivat muun muassa hotelli ja ravintola Amado.

Satakunnan pelastuslaitos kehotti Twitterissä välttämään turhaa liikkumista Satakunnan-, Itsenäisyyden- ja Presidentinpuistokatujen välisellä alueella, jotta pelastajat saavat työrauhan. Pelastuslaitoksen mukaan palosta muodostuva savu nousee pääasiassa ylös, mutta ihmisiä kehotetaan varautumaan ikkunoiden ja ilmastoinnin sulkemiseen.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tutkinnanjohtaja: Levillä palaneen lomamökin lattialämmitys asennettiin väärin ja palohälyttimiä olisi tarvittu enemmän – kolme lasta kuoli savuun, yksi pelastui

Poriin suunniteltu bioetanolitehdas ostaisi sahanpurua noin 200 kilometrin säteeltä

BBC: Kaliforniassa sähköt katkaistaan yli miljoonalta maastopalojen takia