Kela tiedottaa: Pienituloisten perheiden opiskelijoille maksetaan jatkossa oppimateriaalilisää - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Kotimaa

Kela tiedottaa: Pienituloisten perheiden opiskelijoille maksetaan jatkossa oppimateriaalilisää

Uusi oppimateriaalilisä on 46,80 euroa kuukaudessa.
Lari Lievonen
Oppimateriaalilisää voi saada vanhempansa luona asuva alle 20-vuotias ja muualla asuva alle 18-vuotias. Kuvassa vanhoja koulukirjoja.

Toisen asteen opintojen opintotukeen tulee parannuksia elokuusta 2019 alkaen. Kela tiedotti asiasta torstaina.

Ammatillista tai lukiokoulutusta opiskeleva nuori voi saada opintorahan oppimateriaalilisää, jos vanhempien tulot ovat enintään 41 100 euroa vuodessa. Oppimateriaalilisä on 46,80 euroa kuukaudessa.

Oppimateriaalilisää voi saada vanhempansa luona asuva alle 20-vuotias ja muualla asuva alle 18-vuotias. Myös alle 17-vuotias opiskelija voi saada oppimateriaalilisää, vaikka hän ei voi saada muuta opintorahaa.

Uutta oppimateriaalilisää myönnetään ilman hakemusta niille opiskelijoille, jotka jo saavat opintotukea. Jos opiskelija ei vielä saa opintotukea, mutta olisi oikeutettu oppimateriaalilisään, hän voi hakea opintotukea verkossa tai opintotuen hakemuslomakkeella.

Elokuusta alkaen vanhempien tulot eivät enää vaikuta alle 18-vuotiaalle myönnettävään opintorahan perusmäärään tai opintotuen asumislisään, jos opiskelija asuu muualla kuin vanhempansa luona.

Elokuusta 2019 alkaen muuttuu myös lukio-opintojen lukuvuosittainen opintotukiaika. Lukiolainen voi saada opintotukea lukuvuoden 10 kuukaudelta elokuun alusta toukokuun loppuun.

Lue lisää

USA haluaa pois maasta ulkomaalaiset opiskelijat, jotka suorittavat kurssinsa verkossa

Koronakevät näkyy työttömyysturvahakemusten määrässä – naiset hakeneet tukea enemmän kuin miehet

Kelalle tulleissa etuushakemuksissa roima kasvu koronakeväänä

Korkeakoulujen etäopetuksen jatkuminen saattaa vaikuttaa vuokra-asuntomarkkinoihin – "Ei ehkä tule niin isoa kysyntäpiikkiä ja muuttorumbaa kuin yleensä"