Kotimaa

Kela tiedottaa: Pienituloisten perheiden opiskelijoille maksetaan jatkossa oppimateriaalilisää

Uusi oppimateriaalilisä on 46,80 euroa kuukaudessa.
Lari Lievonen
Oppimateriaalilisää voi saada vanhempansa luona asuva alle 20-vuotias ja muualla asuva alle 18-vuotias. Kuvassa vanhoja koulukirjoja.

Toisen asteen opintojen opintotukeen tulee parannuksia elokuusta 2019 alkaen. Kela tiedotti asiasta torstaina.

Ammatillista tai lukiokoulutusta opiskeleva nuori voi saada opintorahan oppimateriaalilisää, jos vanhempien tulot ovat enintään 41 100 euroa vuodessa. Oppimateriaalilisä on 46,80 euroa kuukaudessa.

Oppimateriaalilisää voi saada vanhempansa luona asuva alle 20-vuotias ja muualla asuva alle 18-vuotias. Myös alle 17-vuotias opiskelija voi saada oppimateriaalilisää, vaikka hän ei voi saada muuta opintorahaa.

Uutta oppimateriaalilisää myönnetään ilman hakemusta niille opiskelijoille, jotka jo saavat opintotukea. Jos opiskelija ei vielä saa opintotukea, mutta olisi oikeutettu oppimateriaalilisään, hän voi hakea opintotukea verkossa tai opintotuen hakemuslomakkeella.

Elokuusta alkaen vanhempien tulot eivät enää vaikuta alle 18-vuotiaalle myönnettävään opintorahan perusmäärään tai opintotuen asumislisään, jos opiskelija asuu muualla kuin vanhempansa luona.

Elokuusta 2019 alkaen muuttuu myös lukio-opintojen lukuvuosittainen opintotukiaika. Lukiolainen voi saada opintotukea lukuvuoden 10 kuukaudelta elokuun alusta toukokuun loppuun.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kelan postipaketti katosi matkalla Forssasta Tampereelle

Kelaan esitetään taas todennäköistä pätkäjohtajaa – mutta mitä tekee presidentti?

Kelan uudeksi pääjohtajaksi nousemassa yllättäen Outi Antila – hävisi viimeksi paikan arvalla