Kotimaa

Halla-aho: perussuomalaisten tavoitteisiin ei kuulu ihmisen geeniperimän tarkkailu tai suomalaisuuden määrittely

Perussuomalaisten puheenjohtajan mukaan osa PS:n nuorisojärjestön jäsenistä ei ymmärrä puolueen linjaa.
Lehtikuva/Jussi Nukari
Halla-aho kirjoittaa Facebookissa, että puolueen tavoitteisiin ei kuulu ihmisten geeniperimän tarkkailu tai suomalaisuuden määrittely ja rajaaminen. Hänestä ihmiset, jotka eivät tätä ymmärrä, ovat väärässä puolueessa.

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mukaan puolueen nuorisojärjestössä on pieni joukko ihmisiä, jotka eivät tunnu ymmärtävän puolueen linjaa.

Perussuomalaiset nuoret ovat olleet julkisuudessa tviitin takia, jossa kehotetaan äänestämään EU-vaaleissa perussuomalaisia, jotta Suomen tulevaisuus ei näyttäisi tviittiin liitetyn kuvan kaltaiselta tummaihoiselta perheeltä.

Halla-aho kirjoittaa Facebookissa, että puolueen tavoitteisiin ei kuulu ihmisten geeniperimän tarkkailu tai suomalaisuuden määrittely ja rajaaminen. Hänestä ihmiset, jotka eivät tätä ymmärrä, ovat väärässä puolueessa.

"Valitettavasti nuorisojärjestössä on pieni joukko ihmisiä, jotka eivät tunnu ymmärtävän ja hyväksyvän puolueen linjaa ja joiden toiminta keskittyy puolueen ja nuorisojärjestön itsensä vahingoittamiseen esimerkiksi hyökkäilemällä puolueen omia ehdokkaita vastaan", Halla-aho kirjoittaa.

"Nämä ihmiset ovat väärässä puolueessa."

Halla-aho ei kirjoituksessaan maininnut nuorisojärjestön julkisuudessa ollutta tviittiä.

Opetus- ja kulttuuriministeriö harkitsee valtionavun epäämistä perussuomalaisilta nuorilta, ministeriöstä kerrotaan. Syynä on perussuomalaisten nuorten loukkaavaksi koettu Twitter-viesti.

Ministeriöstä vahvistetaan STT:lle, että ministeriössä tarkastellaan, onko ulostulo ristiriidassa nuorisolain kanssa.

"Me joudumme valtionapuviranomaisena arvioimaan järjestön avustuskelpoisuutta eli punnitsemaan sitä, että onko tällaiset ulostulot sopusoinnussa nuorisolain tarkoituspykälän kanssa, koska se on yksi avustusehdoista", sanoo ministeriön erikoissuunnittelija Mikko Cortes Tellez STT:lle.

Hän mainitsee mahdolliseksi ristiriidaksi lain kohdat kansainvälisyydestä, yhdenvertaisuudesta, tasa-arvosta ja kulttuurien moninaisuudesta.

Seuraavaksi ministeriössä käydään tapaus läpi ja katsotaan, millaisiin toimiin ryhdytään.

Asiasta uutisoi ensin Uusi Suomi.

Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Asseri Kinnunen ei vetäisi vielä johtopäätöksiä ministeriön kommenteista.

"Perussuomalaisilta nuorilta on oltu aikaisemminkin leikkaamassa tukia pois. Tämä ei sinällään ole yllättävä tilanne OKM:n (opetus- ja kulttuuriministeriö) pamppujen suhteen", Kinnunen sanoo STT:lle.

Uuden Suomen mukaan PS-nuorille myönnetty tuki on tänä vuonna 115  000 euroa. Viranomaiset voivat keskeyttää avustuksen maksamisen, jos on aihetta epäillä, ettei avustuksen saaja toimi lain edellyttämällä tavalla.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ylen gallup: Perussuomalaiset jatkaa suosituimpana puolueena, kannatus 20,6 prosenttia

Perussuomalaiset vaativat lisää rahaa hoitajamitoitukseen ja poliiseille

HS-gallup: Perussuomalaiset jatkaa selvästi suosituimpana puolueena - kokoomus ja SDP pienessä nousussa