Kotimaa

Yle: Poliisi kiinnittää tänä kesänä erityistä huomiota festivaalien turvatoimiin

Poliisihallituksen poliisitarkastajan mukaan poliisille on tullut muutamia vihjeitä lupamääräysten laiminlyönneistä, mutta yleisestä ongelmasta ei ole kyse.
Ylen mukaan poliisi kiinnittää huomiota esimerkiksi järjestyksenvalvojien määriin, turva-aitoihin ja alueiden eristämiseen. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Poliisi kiinnittää tänä kesänä erityistä huomiota festivaalien turvatoimiin, kertoo Yle.

Poliisitarkastaja Ari Järvenpää Poliisihallituksesta kertoo, että lupavalvontaan tehostetaan selvästi edellisvuosiin verrattuna. Huomiota kiinnitetään esimerkiksi järjestyksenvalvojien määriin, turva-aitoihin ja alueiden eristämiseen.

Selviin laiminlyönteihin puututaan rikostutkinnalla.

"Jos selviää, että järjestäjä rikkoo olennaisesti poliisin antamia määräyksiä, esimerkiksi asettamalla järjestyksenvalvojia vain 70 prosenttia edellytetystä määrästä, niin poliisi tekee asiasta rikosilmoituksen kokoontumisrikkomuksesta. Samalla vaaditaan rikoksesta saatua hyötyä valtiolle", Järvenpää sanoo.

Hän kuitenkin lisää, etteivät muutaman henkilön vajaukset johda rikostutkintaan.

Järvenpään mukaan poliisille on tullut muutamia vihjeitä lupamääräysten laiminlyönneistä, mutta yleisestä ongelmasta ei ole kyse.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Melurajat ylitettiin toissa vuonna – nyt Flow-festivaalia vastaan nostettiin syyte ympäristörikkomuksesta

Tammikuussa järjestetään rikoskirjallisuuteen keskittyvä festivaali - mukana dekkarikirjallisuuden tähti

38 kertaa Provinssissa käynyt festarikonkari hämmästelee ruokavalikoiman runsautta: "Takavuosina oltiin tyytyväisiä, kun saatiin rasvainen käriste"