Kotimaa

Helsingissä lisäpoliiseja ruotuun kiekkoväen torijuhlien varalta

MM-finaali pelataan sunnuntaina kello 21.15 aikaa. Suomi kohtaa finaalissa Kanadan.
Poliisi on varautunut Helsingissä jääkiekkoväen juhlintaan lisäpartioilla illalla. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Helsingissä poliisi on varautunut jääkiekon maailmanmestaruuteen pestaamalla lisäpoliiseja töihin. Perinteisesti suomalaiset ovat kokoontuneet juhlimaan jääkiekkomenestystä pääkaupungin Kauppatorille.

"Lisäpartioita on tulossa poliisin vahvuuteen illaksi. Kauppatori on todennäköisin juhlaväen kokoontumispaikka, mutta siirrämme lisäresursseja tarpeen mukaan myös muualle", kertoi Helsingin poliisin yleisjohtaja, komisario Riku Korpela STT:lle ennen puoltapäivää.

Hänen mukaansa on vaikea arvioida etukäteen, hillitseekö viileä ja osin sateinenkin sää juhlamieltä, jos tänään heltiää Suomen jääkiekkohistorian kolmas miesten maailmanmestaruus.

"Yleisellä tasolla voi sanoa, että keli vaikuttaa juhlintaan jonkin verran."

Mestaruusjuhlien lisäksi poliisilla on jo kokemusta kansan käytöksestä myös niiltä kerroilta, jolloin Suomi on jäänyt jääkiekon MM-finaalissa kakkoseksi.

"Aiempi kokemus on ollut, että hopeamitalit eivät aiheuta kovin paljon tavanomaista iltaa enempää juhlintaa. Toki väkeä on liikkeellä siinäkin tapauksessa pelin päätyttyä runsaasti", komisario Korpela täydensi.

MM-finaali pelataan sunnuntaina kello 21.15 aikaa. Suomi kohtaa finaalissa Kanadan.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Porvoon ampumisesta epäiltyjä vaaditaan vangittavaksi ainakin murhan yrityksistä epäiltynä – käsittely huomenna iltapäivällä

Toinen Porvoon poliisiampumisissa haavoittuneista on yhä sairaalassa – epäiltyjä kuullaan tänään

Toisella miehistä myös Suomen kansalaisuus – poliisien ampumisista epäillyt syntyperäisiä ruotsalaisia