Kotimaa

Etelä-Korean presidentti valtiovierailulla Helsingissä – tapaa Niinistön kymmeneltä

Presidentinlinnan seremonioita on mahdollista seurata kauppatorilta.
Yleisöllä on mahdollisuus seurata Etelä-Korean presidentin ja hänen puolisonsa vastaanottoseremonioita Kauppatorilta. LEHTIKUVA/AFP

Etelä-Korean presidentti Moon Jae-in on saapunut valtiovierailulle Suomeen puolisonsa Kim Jung-sookin kanssa. Presidentti Sauli Niinistö puolisonsa Jenni Haukion kanssa ottaa vieraat vastaan Presidentinlinnalla noin kello kymmenen aamulla. Yleisöllä on mahdollisuus seurata seremonioita Kauppatorilta.

Tiistaina Etelä-Korean presidentti tapaa pääministeri Antti Rinteen (sd.) Kesärannassa. Lisäksi presidentti Moon puhuu kongressikeskus Paasitornissa yritysfoorumissa yhdessä presidentti Niinistön kanssa.

Etelä-Korean presidentin valtiovierailu aiheuttaa lyhyitä liikennekatkoksia Helsingissä maanantaina.

Presidentti ja hänen puolisonsa vierailevat Suomessa tiistaihin asti. Poliisi tiedottaa, että saattueiden liikkuminen vierailun aikana aiheuttaa lyhyitä liikennekatkoksia pääasiassa Helsingin keskustan ja Länsi-Helsingin alueella.

Merkittävin katkos liikenteessä on vierailun virallisen vastaanottoseremonian aikana Presidentinlinnan edustalla maanantaina. Silloin Pohjoisesplanadin liikenne on katkaistu kumpaankin suuntaan Linnan edustalla noin kello 9.30–10.15.

Lisäksi seremonian aikana on poikkeusjärjestelyjä Katajanokalla, Etelärannassa ja Eteläesplanadilla.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

EU:n ruokavienti Japaniin voi kolminkertaistua – Etelä-Korean kauppasopimusta ei vielä Suomessa osata hyödyntää

Etelä-Korea sulki maan suurimman koirateurastamon – maassa syödään vuosittain yhä miljoona koiraa

Oikeus linjasi: Koirien tappaminen syötäväksi laitonta Etelä-Koreassa