Sadan hehtaarin turvesuopalon sammutus jatkuu Taipalsaarella pitkälle iltapäivään – tuulen yltyessä palo voi uhata myös rakennuksia - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Kotimaa

Sadan hehtaarin turvesuopalon sammutus jatkuu Taipalsaarella pitkälle iltapäivään – tuulen yltyessä palo voi uhata myös rakennuksia

Sammutustöihin osallistui yhteensä yli 200 ihmistä.
Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen eilinen kuva Taipalsaaren turvesuopalosta. LEHTIKUVA / HANDOUT

Taipalsaaren turvesuon paloa sammutetaan vielä pitkälle iltapäivään, arvioi päivystävä palomestari Arto Suomalainen. Paloalue on noin sata hehtaaria.

Hieman ennen kello aamuviittä Suomalainen sanoi, ettei tällä hetkellä näytä siltä, että rakennuksia olisi tuhoutumassa. Jos tuuli kuitenkin yltyy kovasti, palo saattaa uhata myös rakennuksia.

Varhain aamulla paloa oli sammuttamassa vielä noin 100 ihmistä

Hätäkeskus sai tiedon Kuhalassa syttyneestä maastopalosta kello kahden jälkeen maanantaina päivällä. Maanantaina maastopaloa oli sammuttamassa Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen 25 yksikköä. Apuna oli myös Kymenlaakson pelastuslaitoksen kuusi yksikköä sekä Puolustusvoimat ja Rajavartiolaitos. Sammutustöihin osallistui yhteensä yli 200 ihmistä.

Pelastuslaitokselta arvioitiin, että tämän laajuisia maastopaloja syttyy Suomessa silloin tällöin, eivätkä ne ole kovin harvinaisia.

Lue lisää

Kevitsan kaivoksella Sodankylässä sammutettiin maanalainen tulipalo – pitkät savusukellukset vaikeuttivat sammutusta

Teollisuushallissa suuri tulipalo Lahdessa – terveydelle vaarallista savua ilmassa

Itäväylä: Hakkuuaukealla kahden hehtaarin palo Porvoossa

Maastopalon savut haittaavat liikennettä valtatiellä 13 Äänekoskella