Kotimaa

Mietitkö, onko haluamasi tiehanke toteuttamiskelpoinen? Ely-keskusten uusi työkalu auttaa

Useimmiten kansalaisten tekemät kehitysehdotukset jäävät toteuttamatta rahoituksen puutteen vuoksi tai siksi, ettei kyseinen toimenpide sovi ehdotettuun liikenneympäristöön.
Kari Lindholm
Ehdotusapuriin on koottu tietoa eri toimenpiteiden yleisistä toteutusmahdollisuuksista. Kuvituskuva.

Elinkeino- liikenne- ja ympäristökeskukset ovat julkaisseet yhteisen Ehdotusapuri-arviointityökalun, jolla voi testata ennakkoon tienpidon ja liikenteen kehitysehdotusten toteutusmahdollisuuksia.

Ehdotusapuriin on koottu tietoa eri toimenpiteiden yleisistä toteutusmahdollisuuksista. Ely-keskusten yhteisessä tiedotteessa korostetaan, että kaikkien ehdotusten toteuttaminen ei ole mahdollista. Useimmiten syynä on rahoituksen puute tai se, ettei kyseinen toimenpide sovi ehdotettuun liikenneympäristöön.

Tiedotteessa huomautetaan, että vaikkapa tiedossa olevia parannustarpeita on jo nyt paljon jonossa odottamassa rahoitusta. Toisaalta pienempienkin toimenpiteiden toteutuminen edellyttää liikenneympäristöön liittyvien kriteerien täyttymistä.

Ely-keskukset toivovat, että tienkäyttäjät hyödyntävät arviointityökalua, ja näin saadaan vähennettyä sellaisia kehitysehdotuksia, joita ei ole mahdollista toteuttaa.

Ehdotusapurin löydät täältä.

Ely-keskukset saavat tienkäyttäjiltä vuosittain noin 1500 erilaista kehitysehdotusta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Korkeasaareen tuotua saimaannorppaa ei voida palauttaa Saimaalle – "Voisi sairastuttaa koko populaation"

Katso video: Tällä puusillalla ei ole enää tulevaisuutta – matka sikatilalta pelloille moninkertaistuu

Tornionjoen lohien sairauden syy selvitetään – viranomaiset laaja-alaiseen yhteistyöhön