Laukaan valtavan energiapuukasan jälkisammutus jatkuu pitkälle iltaan - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Kotimaa

Laukaan valtavan energiapuukasan jälkisammutus jatkuu pitkälle iltaan

1,5 tuhannen kuution energiapuukasan palo havaittiin keskiviikkoiltana. Syttymissyytä ei tiedetä.
LEHTIKUVA / VESA MOILANEN
Saviontielle oli hälytetty toistakymmentä pelastuslaitoksen yksikköä, ja kaikki lähialueen palokunnat osallistuivat sammutukseen.

Keski-Suomessa Laukaassa on saatu sammutettua yli tuhannen kuution energiapuukasan palo.

Paikan päällä on käynnissä jälkisammutustyöt, jotka jatkuvat pitkälle iltaan asti, kertoo päivystävä palomestari Juha Hämäläinen. Tällä hetkellä palanutta haketta levitetään kaivinkoneella ja sitä sammutetaan samalla.

Hämäläisen mukaan hakekasan koko tarkentui aiemmasta arviosta jopa 1,5 tuhanteen kuutioon. Kaiken kaikkiaan palosta aiheutui mittavat vahingot.

"Tässä tuhoutui hakekasa, haketuskone, 50–100 neliön hallirakennus sekä erilaisia työkoneita. Vieressä oli rengashalli, joka saatiin suojeltua, ja sinne palo ei päässyt enää leviämään", Hämäläinen kertoo.

Hälytys palosta tuli eilisiltana kahdeksan jälkeen, kun yrityksen omistaja tuli työpaikalleen ja havaitsi tulipalon.

Saviontielle hälytettiin toistakymmentä pelastuslaitoksen yksikköä, ja kaikki lähialueen palokunnat osallistuivat sammutukseen. Myös rajavartioston helikopteri avusti sammutuksessa. Yön ajan paloa sammutti yli 60 palomiestä. Aamukymmenen aikaan sammutustöitä jatkoi enää 15 palomiestä.

Palon syttymissyy ei ole vielä selvillä. Se on tiedossa, että puutavaraa oli haketettu murskaimella aiemmin iltapäivällä.

Palopaikka on Saviontien ja valtatie 9:n risteyksessä. Sivullisille tai asutukselle ei aiheutunut vaaraa.

Edit. 13.6.2019 klo 10.56 juttua päivitetty, palo on saatu sammutettua ja jälkisammutus jatkuu iltaan. Kasan koko ja vahingot päivitetty.

Lue lisää

Lehdet: Navetta ja pihatto paloivat varhain torstaiaamuna Kouvolan Jaalassa

Stora Enson tehdasalueella Varkaudessa jatkuu energiapuukasojen jälkisammutus – palolla ei ole ollut vaikutusta tuotantoon

Tulipalo tuhosi pajarakennuksen katon Versowoodin sahalla Hankasalmella – "Muutaman sadan tuhannen euron vahingoista puhutaan"

Yle: Tulipalo Versowoodin sahalla Hankasalmella – hallirakennuksen katto on tulessa