Kotimaa

Juhannus saa suomalaiset sankoin joukoin onnikan kyytiin – bussiyhtiö muistuttaa, että liput kannattaa ostaa etukäteen

Eniten matkustajia on liikkeellä torstaina ja juhannusaaton aamupäivänä.
Sanne Katainen
Juhannus vaikuttaa bussiaikatauluihin.

Juhannus tuo runsaasti muutoksia bussiaikatauluihin, kertoo Matkahuolto tiedotteessaan.

Juhannus on vuoden vilkkain matkustusajankohta. Eniten matkustajia on liikkeellä torstaina ja juhannusaaton aamupäivänä. Matkahuolto muistuttaa tiedotteessaan, että juhannuksena matkustavien kannattaa hankkia bussi- ja paikkaliput jo etukäteen.

Vuoroja liikennöidään rajoitetusti ja osa vuoroista jää kokonaan ajamatta erityisesti juhannusaaton, perjantain 21. kesäkuuta iltana sekä juhannuspäivänä lauantaina 22. kesäkuuta.

Matkahuolto muistuttaa, että bussiliput ja bussien aikataulutiedot, mukaan lukien juhannuksen poikkeukset, saa Matkahuollon verkkosivuilta, sovelluksesta tai Matkahuollon toimipaikoista.

Juhannus vaikuttaa myös toimipaikkojen aukioloaikoihin. Aukioloajat voi tarkistaa Matkahuollon verkkosivuilta toimipistehausta. Useimmat Matkahuollon pakettipisteet, kuten K-Marketit ja R-kioskit, palvelevat juhannuksenakin.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Video: Kaveriporukan juhannus kuluu Lapissa pienellä joella, jolla kukaan muu ei kalasta – "Jos joku täältä hauen saa, tarjoan illan Pohjanhovissa"

Muualla Euroopassa juhannus kuluu kokouksissa

Juhannuksen paluuliikenne vilkasta iltapäivällä, etelässä aurinkoista, pohjoisessa epävakaista – kova tuuli ja sade hillitsivät juhlintaa Oulun alueella