Kotimaa

Juhannus saa suomalaiset sankoin joukoin onnikan kyytiin – bussiyhtiö muistuttaa, että liput kannattaa ostaa etukäteen

Eniten matkustajia on liikkeellä torstaina ja juhannusaaton aamupäivänä.
Sanne Katainen
Juhannus vaikuttaa bussiaikatauluihin.

Juhannus tuo runsaasti muutoksia bussiaikatauluihin, kertoo Matkahuolto tiedotteessaan.

Juhannus on vuoden vilkkain matkustusajankohta. Eniten matkustajia on liikkeellä torstaina ja juhannusaaton aamupäivänä. Matkahuolto muistuttaa tiedotteessaan, että juhannuksena matkustavien kannattaa hankkia bussi- ja paikkaliput jo etukäteen.

Vuoroja liikennöidään rajoitetusti ja osa vuoroista jää kokonaan ajamatta erityisesti juhannusaaton, perjantain 21. kesäkuuta iltana sekä juhannuspäivänä lauantaina 22. kesäkuuta.

Matkahuolto muistuttaa, että bussiliput ja bussien aikataulutiedot, mukaan lukien juhannuksen poikkeukset, saa Matkahuollon verkkosivuilta, sovelluksesta tai Matkahuollon toimipaikoista.

Juhannus vaikuttaa myös toimipaikkojen aukioloaikoihin. Aukioloajat voi tarkistaa Matkahuollon verkkosivuilta toimipistehausta. Useimmat Matkahuollon pakettipisteet, kuten K-Marketit ja R-kioskit, palvelevat juhannuksenakin.

Lue lisää

THL päivitti joukkoliikenteen maskisuosituksen koko maahan – "Maski yksin ei ratkaise tätä tilannetta, mutta se voi olla hyvinkin hyödyllinen lisäapu"

"Esson pöydässä tulimme loppupäätökseen, että meidän puoltamme ei pidä enää kukaan" – lukija kertoo, miten maaseutua kuritetaan

Maailma Esson baarin kulmapöydästä

Joukkoliikenteessä varaudutaan työmatkalaisten paluuseen, pääkaupunkiseudulla ei aiota rajoittaa bussien ja junien matkustajamääriä