Kotimaa

Valtatie 24:n liikenne ohjattu kiertotielle Asikkalassa – soutuvenetehtaan tulipalosta savua tielle

Valtatie 24 on suljettuna Hollolan Paimelan ja Asikkalan Vääksyn liittymän välillä.

Valtatie 24 on suljettu liikenteeltä Asikkalassa Päijät-Hämeessä. Tien läheisyydessä sijaitsevalla venetehtaalla sammutetaan suurta rakennuspaloa, jonka aiheuttama savu on levinnyt tielle.

Valtatie 24 on suljettuna Hollolan Paimelan ja Asikkalan Vääksyn liittymän välillä. Liikenne on ohjattu kulkemaan toistaiseksi kiertotietä teiden 313 ja 3131 kautta, ilmoittaa Tampereen tieliikennekeskus.

Lähellä valtatietä Rantatiellä palaa ilmiliekeillä noin 1  500 neliön kokoinen venetehdas. Jo osin romahtanut tehdasrakennus tuhoutuu kokonaan, arvioi Heinolan päivystävä palomestari STT:lle.

Palo ei ole aiheuttanut henkilövahinkoja. Aineellisten vahinkojen arvo noussee merkittäväksi.

Pelastuslaitos sai hälytyksen suuresta rakennuspalosta Päijän-Veneen tehtaalle ennen aamuyhdeksää. Tehtaalla valmistetaan lasikuituisia soutuveneitä.

Pelastuslaitos pyrkii estämään tulen leviämisen viereiseen rakennukseen, palomestari kertoi. Hänen mukaansa palavan rakennuksen lähellä kulkee voimalinja, jota pyritään myös suojelemaan tulelta. Suurjännitelinjan virta on katkaistu, mistä voi aiheutua katkoksia sähkönjakeluun.

Viranomaiset selvittävät palon syttymissyytä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kymmeniä lehmiä kuoli navettapalossa Iisalmessa

Poliisi: Naistenklinikan tulipalossa ei epäillä rikosta

Helsingin päärautatieaseman tulipalon syynä Hesburger