Kotimaa

Ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset kasvoivat kymmenesosan – eniten lisääntyi venäläisten määrä

Kotimaisten matkailijoiden yöpymiset olivat viime vuoteen verrattuna 4,2 prosentin kasvussa.
Ulkomaisille matkailijoille tilastoitiin toukokuussa kaiken kaikkiaan 460 000 yöpymistä. LEHTIKUVA / Laura Ukkonen

Ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset Suomessa lisääntyivät toukokuussa 12,3 prosenttia vuodentakaisesta, kertoo Tilastokeskus. Eniten kasvoi venäläisten matkailijoiden määrä, joiden yöpymiset kasvoivat 72 prosenttia eli 27  000 majoitusyötä.

Myös muista maista saapuneiden yöpyjien määrä pääsääntöisesti kasvoi Norjaa ja Ruotsia lukuun ottamatta.

Ulkomaisille matkailijoille tilastoitiin toukokuussa kaiken kaikkiaan 460 000 yöpymistä. Venäläiset olivat suurin matkailijaryhmä, seuraavaksi eniten Suomessa majoittuivat ruotsalaiset ja yhdysvaltalaiset. Yöpymiset lisääntyivät suhteellisesti eniten Lapissa, 37 prosenttia.

Kotimaisten matkailijoiden yöpymiset olivat viime vuoteen verrattuna 4,2 prosentin kasvussa.

Kaikkia matkailijoiden yöpymisiä oli toukokuussa yhteensä 1,57 miljoonaa, mikä oli 6,4 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Koko alkuvuoden tarkastelussa majoitusliikkeissä yöpyminen oli Suomessa 1,9 prosentin kasvussa viime vuoden tammi–toukokuuhun verrattuna. Tässä tarkastelussa kotimaisten matkailijoiden yöpymismäärän kasvu on ollut ulkomaisten matkailijoiden kasvua suurempaa.

Luvut ovat Tilastokeskuksen majoitustilaston ennakkotietoja ja ne on kerätty majoitusliikkeiltä, joissa on vähintään 20 vuodepaikkaa tai sähköpistokkeella varustettua matkailuvaunupaikkaa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tilastokeskus: Teollisuuden uusien tilausten arvo laski selvästi lokakuussa, mutta tuotanto kasvoi edellisvuodesta

Laukaalaisperheen kodin ovet ovat avoinna massaturismia kaihtaville matkailijoille – ”Talvella vieraat voivat tehdä lumityöt ja kesällä ajaa nurmikon"

Kaupungeissa suosittuja sähköpotkulautoja on markkinoitu ympäristöystävällisyydellä – todellisuus näyttää olevan hieman toinen