Kotimaa

Ylen kysely: Kaikkosen ja Kulmunin kannatus keskustan puheenjohtajaksi hyvin tasaista

Puolustusministeri Antti Kaikkosta kannatti puheenjohtajaksi 29 prosenttia vastaajista ja elinkeinoministeri Katri Kulmunia 27 prosenttia.
Antti Kaikkonen ja Katri Kulmuni saivat Ylen tekemässä kyselyssä melkein saman kannatuksen. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Keskustan puheenjohtajakisasta on tulossa äärimmäisen tiukka, Yle uutisoi tekemänsä kyselyn perusteella. Puolueen kansanedustajille ja puoluevaltuuston jäsenille kohdistetussa kyselyssä kärkiehdokkaiden kannatus on miltei yhtä suurta.

Puolustusministeri Antti Kaikkosta kannatti puheenjohtajaksi 29 prosenttia vastaajista ja elinkeinoministeri Katri Kulmunia 27 prosenttia. 17 prosenttia vastaajista ei vielä ollut päättänyt kantaansa.

Ehdokkuuttaan vielä pohtiva valtiovarainministeri Mika Lintilä sai viiden prosentin kannatuksen. Hänen edellään kyselyn pronssipaikalla oli eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen kahdeksan prosentin kannatuksella. Kysely ehdittiin kesäkuun lopussa lähettää ennen kuin Kurvinen ilmoitti kieltäytyvänsä ehdokkuudesta.

Kysely lähetettiin 149 ihmiselle, ja siihen vastasi 89. Keskustan puoluevaltuustossa on 135 jäsentä. Puoluevaltuusto ei kuitenkaan valitse uutta puheenjohtajaa, vaan sen tekee syyskuussa kokoontuva ylimääräinen puoluekokous.

Ylen kysely: Keskustan puheenjohtajakisasta tulossa todella tiukka – Kaikkonen ja Kulmuni lähes tasoissa

Lue lisää

Puolustusministeri Kaikkonen Ylellä: Reserviläisten taidot halutaan nykyistä paremmin käyttöön

Budjettiriihen venyttäminen saattoi olla vihreiden puoluekokouksen ohjelmanumero

Suomalaisten suosikit seuraavaan hallitukseen ovat SDP, kokoomus ja keskusta – perussuomalaiset kelpaavat muiden puolueiden äänestäjistä harvoille

Hallituspuolueet löysivät sovun päästövähennyksistä – katso budjettiriihen tiedotustilaisuus kello 15 tästä