LÖYDÄ EHDOKKAASI: MT:n vaalikoneessa koko maan aluevaaliehdokkaat
Kotimaa

Kolmen opiskelijan yritys haki taksiin anniskeluoikeuksia – aluehallintovirastolta ei herunut lupaa

Aluehallintoviraston mukaan taksinkuljettaja ei voi vastata anniskelusta.
Johannes Tervo
Aluehallintoviraston mukaan taksi ei sovellu alkoholin anniskelualueeksi.

Pääkaupunkiseudulla toimiva taksiyritys AutioBros sai keväällä idean hakea autoihinsa anniskeluoikeuksia.

"Taksiala on ollut pysähdyksissä jo pitkään. Mietimme, mitä lisäarvoa voisimme tarjota asiakkaillemme", AutioBrosin toimitusjohtaja Henri Autio kertoo.

Tällä hetkelllä yrityksen autoissa myydään asiakkaille vettä ja virvoitusjuomia. Aution mukaan kysyntää olisi myös alkoholijuomille.

"Moni kulkee taksilla juhliin erityisesti näin kesäaikana. Asiakkaat ottaisivat matkalla mielellään esimerkiksi lasin kuohuvaa tai olutta."

Etelä-Suomen aluehallintovirasto ei suhtautunut ideaan yhtä myönteisesti. Anniskelulupahakemukseen annettiin kielteinen päätös.

Aluehallintoviraston tiedotteen mukaan taksinkuljettajan on keskityttävä täyspainoisesti ensisijaiseen työtehtäväänsä, eli auton kuljettamiseen.

Anniskelulupaa ei voitu myöntää, koska anniskelutoiminta taksiliikenteessä ei olisi ollut luvanhaltijan tai viranomaisen valvottavissa.

Aution mukaan kielteinen päätös oli odotettavissa. AutioBros aikoo viedä asian seuraavaksi hallinto-oikeuteen.

"Tavallaan osasimme odottaa tätä, sillä kyseessä oli ennakkotapaus. Uskon meidän lopulta saavan luvan, asian käsittelyaika vain pitenee."

Lue lisää

Keskustan Kalli vaatii Kela-kyytien järjestämiseen uudistusta

Avi tutki valvonnassa 82 ravurin ja kilparatsun suut – yli puolella eriasteisia vaurioita kuolainalueella, kolmella vakavia

Messujen järjestäjät älähtävät koronarajoituksista: – ”Odotimme hallitukseltamme laajempaa näkemystä ja ymmärrystä tapahtumaliiketoiminnan nykytilanteesta"

Yrittäjien kysely: Useimmat toivovat työtoveriensa olevan rokotettuja