Valtatie 6 saa tänään ensimmäisen uudenmallisen peltipoliisin - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Kotimaa

Valtatie 6 saa tänään ensimmäisen uudenmallisen peltipoliisin

Uusilla kameroilla valvotaan ensisijaisesti ajonopeuksia ja liikennevalojen noudattamista.
Uusilla kameroilla valvotaan ensisijaisesti ajonopeuksia ja liikennevalojen noudattamista. LEHTIKUVA / Linda Manner

Ensimmäinen uudenmallinen nopeusvalvontakamera otetaan tänään käyttöön Kuutostien varrella Kouvolassa.

Poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta kertoi STT:lle aiemmin viikolla, että kameroiden käyttöä voidaan laajentaa, jos kaikki toimii suunnitellusti.

"Jos liikenneonnettomuuksia tapahtuu jossain ja katsotaan, että on tarvetta kameroille, niin niitä laitetaan", Ihalainen kertoi.

Uudet kamerat toimivat tutkatekniikalla, vanhat peltipoliisit taas tiehen asennettaviin ilmaisinsilmukoihin perustuen. Ihalaisen mukaan uusilla kameroilla pystytään tekemään aiempaa paremmin liikennevalvontaa kaupunkien keskustoissa, koska silmukoiden asentaminen keskustoihin on hankalaa.

Uudet peltipoliisit ottavat myös aiempaa tarkempia kuvia. Ne ottavat kuvan kohteena olevasta ajoneuvosta, kun se on muutaman kymmenen metrin päässä valvontatolpasta.

Ruotsalaisyhtiön valmistamilla kameroilla pystytään seuraamaan samanaikaisesti useaa ajokaistaa ja yli kolmeakymmentä eri kohdetta.

Uusilla kameroilla valvotaan ensisijaisesti ajonopeuksia ja liikennevalojen noudattamista.

Lue lisää

Korona-aika pahensi tätäkin riesaa – yhä useampi haksahtaa huijareiden syöttiin

Kahdelle poliisille kirjallinen varoitus – taustalla asiattomat puheet ja se, ettei putkassa virunut saanut ajoissa lääkärin apua

Poliisikoulutukseen ennätysmäärä hakijoita

"Kukaan tällä maapallolla ei voi ymmärtää, miksi tein sen", sanoi poliisille kaksivuotiaan lapsensa Espoon Suurpellossa tappanut nainen