Kotimaa

Valtatie 6 saa tänään ensimmäisen uudenmallisen peltipoliisin

Uusilla kameroilla valvotaan ensisijaisesti ajonopeuksia ja liikennevalojen noudattamista.
Uusilla kameroilla valvotaan ensisijaisesti ajonopeuksia ja liikennevalojen noudattamista. LEHTIKUVA / Linda Manner

Ensimmäinen uudenmallinen nopeusvalvontakamera otetaan tänään käyttöön Kuutostien varrella Kouvolassa.

Poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta kertoi STT:lle aiemmin viikolla, että kameroiden käyttöä voidaan laajentaa, jos kaikki toimii suunnitellusti.

"Jos liikenneonnettomuuksia tapahtuu jossain ja katsotaan, että on tarvetta kameroille, niin niitä laitetaan", Ihalainen kertoi.

Uudet kamerat toimivat tutkatekniikalla, vanhat peltipoliisit taas tiehen asennettaviin ilmaisinsilmukoihin perustuen. Ihalaisen mukaan uusilla kameroilla pystytään tekemään aiempaa paremmin liikennevalvontaa kaupunkien keskustoissa, koska silmukoiden asentaminen keskustoihin on hankalaa.

Uudet peltipoliisit ottavat myös aiempaa tarkempia kuvia. Ne ottavat kuvan kohteena olevasta ajoneuvosta, kun se on muutaman kymmenen metrin päässä valvontatolpasta.

Ruotsalaisyhtiön valmistamilla kameroilla pystytään seuraamaan samanaikaisesti useaa ajokaistaa ja yli kolmeakymmentä eri kohdetta.

Uusilla kameroilla valvotaan ensisijaisesti ajonopeuksia ja liikennevalojen noudattamista.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Asfalttityöntekijät ovat huolissaan piittaamattomista autoilijoista: ”Nopeusrajoitusmerkit tehottomia, ani harva ajaa rajoituksen mukaan”

Porvoon ampumisesta epäiltyjä vaaditaan vangittavaksi ainakin murhan yrityksistä epäiltynä – käsittely huomenna iltapäivällä

Toinen Porvoon poliisiampumisissa haavoittuneista on yhä sairaalassa – epäiltyjä kuullaan tänään